Praha se nechová jako řádný hospodář

30. 7. 2021

"Na chátrající budovu nádraží Vyšehrad byla uvalena exekuce a zřejmě půjde do dražby. Zúčastnit se jí chce i hlavní město Praha."

Myslím, že jako komunisté musíme trvat na svém - VYVLASTNIT ‼️

Dražba vůbec nezaručuje, že se nový majitel bude k budově chovat tak, jak si tato významná architektonická památka zaslouží, že nebude dál chátrat až do spadnutí nebo že nebude přímo zbořena (jako už se to protizákonně stalo s její nejvzácnější částí). Spekulanti, developeři a různí "investoři" už jistě otvírají peněženky.

Že město nemá šanci je přeplatit, je jasné. V únoru 2020 požadoval vlastník nemovitosti 117 milionů korun, magistrát byl ochotný za historické nádraží zaplatit asi 67 milionů korun (odhadní cenu).

Tou dobou se primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) také prsil anketou, ve které zjišťoval názor fanoušků na možnost vyvlastnění. Podle svých komentářů tehdy stál za tímto institutem. Přestože pro bylo 4500 hlasujících oproti dvěma stovkám proti, přestože vyvlastnění doporučilo UNESCO, řeči na Magistrátu se vedou, voda plyne a nádraží Vyšehrad dál chátrá.

Bude zajímavé sledovat, za kolik bude nádraží nakonec vydraženo. A komu připadne. To totiž rozhodne o jeho osudu.

Hřibova anketa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=551584902117849&id=302134090396266

Aktuální informace: https://ct24.ceskatelevize.cz/praha/3347258-chatrajici-nadrazi-vysehrad-...

Petra Prokšanová, kandidátka do PS PČR