AltInfo 20. 10. 2016

21. 10. 2016

Zbořil: Staré vykopat a mladé na jejich místa. Organizace pro hospodářskou spolupráci zjistila, že „mladí Češi“, to jest lidé ve věku 15-29 let, se o „politiku“ příliš nezajímají. V naší Evropě jsou na tom nejhůř na Litvě, ale v ČR mladí zaujali pozoruhodné místo předposlední ze všech zemí sdružených v OECD. Průměrně se o politiku, podle tohoto výzkumu, vůbec nezajím  asi 20% občanů a mladých, ve věku ve věku 15 – 29 let, 25%. V ČR se o politiku podle vlastních slov, vůbec nezajímá 30 % občanů (tedy téměř každý třetí), ale mezi zmíněnými mladými je to 57 %. Můžeme sice být hrdí na to, že naši „mladí“ nejsou na posledním místě, ale za nimi se nacházející mladí Litevci se jim vzdálili jen o pouhá 2% občanů.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/zboril-stare-vykopat-a-mlade-na-jejich-mista/

 

Gazdík cítí velkou šanci. Kalouska už nepotřebuje! Předseda sdružení Starostové a nezávislí Petr Gazdík je na koni. Po uplynulých krajských a senátních volbách věří, že dokáže získat hodně křesel i v následujících parlamentních volbách. A jak se ukazuje, Kalouska a jeho TOP 09, které propadlo, už vlastně nepotřebuje!

Podrobně: http://bleskove.cz/politika/5307-gazdik-citi-velkou-sanci-kalouska-uz-nepotrebuje

 

Oživit zákon o příživnictví? Nepoctivce přece „chrání“ úřady. Úmysl soudruha Vojtěch Filipa (KSČM) pokropit živou vodou někdejší komunistický zákon, který od roku 1957 do poloviny roku 1990 postihoval osoby „práce se štítící“ by třeba mělo něco do sebe, kdyby byl v současných podmínkách realizovatelný. Nepoctivci si na „pracák“ totiž chodí pro dávky či podporu v nezaměstnanosti. Tu lze dostat adekvátně k věku na určenou dobu, po šesti měsících lze žádat o podporu znovu. Jinými slovy, nepoctivec si vždy k nějakým, byť minimálním penězům, s požehnáním státu přijde. Rozlišit proto takové osoby od poctivců, kteří po dlouhá léta pracovali a jsou rovněž na podpoře, není sice nijak složité, leč nepoctivcům dokázat, že by taky měli dlouhá léta přispívat svými odvody do státní kasy, už tak jednoduché rozhodně nebude. Protože na to legislativa vůbec nepamatovala a pár do očí bijících příkladů zneužívání státní podpory nestačí.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/ozivit-zakon-o-prizivnictvi-nepoctivce-prece-chrani-urady-prace/

 

První "politický proces" v České republice? Ve čtvrtek 20. října má u Okresního soudu ve Vyškově první stání praporčík Martin Zapletal za to, že vystrčil holou zadnici na americký vojenský konvoj. „Mám obavu, že se už jedná nepokrytě o politický proces,“ řekl pro Sputnik podplukovník v záloze, velitel spolku Českoslovenští vojáci v záloze za mír Ivan Kratochvíl.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201610193987125-politika-proces-cesko/

 

Kdo ví, jestli Čunek neplatil svou kampaň z církevních restitucí, říká kancléř prezidenta Mynář. Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Vyjádřil se jak k odletu prezidenta Zemana na pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče, ale stranou jeho pozornosti nezůstal ani krach SPO v jeho zlínském kraji.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdo-vi-jestli-Cunek-neplatil-svou-kampan-z-cirkevnich-restituci-rika-kancler-prezidenta-Mynar-459064

 

Skandál na Havlově fóru: Lidé prý utíkali ze sálu. Nad návštěvou dalajlámy a nad konferencí Forum 2000 v České republice se ve svých komentářích na serveru Britské listy zamysleli Bohumil Kartous a Daniel Veselý. Kartous si všímá především úterního vystoupení belgického spisovatele Pietera De Buyssera na konferenci Forum 2000, již založil exprezident Václav Havel. Někteří lidé podle jeho slov demonstrativně odešli ze sálu. Tématem 20. ročníku konference byla Odvaha převzít odpovědnost. Na konferenci vystoupil také dalajlama. „Samotné téma bylo zvoleno dobře: skutečně čelíme krizi politiky v demokratických zemích. Brexit, Trump a autoritáři v centrální Evropě byli snad nejčastěji propíranými souvislostmi. Velmi dobře se ujal termín post-truth era, fenomén naprosté nedůvěry v cokoliv a kohokoliv, experty nevyjímaje. Obavy z toho, že není možné nikoho přesvědčit argumenty, ale naopak je možné strhávat davy šířením populistických lží a emocionální manipulací, jsou značné. Výzva k tomu převzít odpovědnost v době, kdy v politice vítězí okázalá neodpovědnost, je srozumitelná,“ zmiňuje Kartous. Následně popisuje, jak v momentě, kdy belgický spisovatel hovořící o pokrytectví západních politických kultur zobrazil portrét Václava Havla, jenž přebírá řád od tehdejšího prezidenta USA George Bushe, začali lidé odcházet ze sálu, například ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. De Buysser hovořil také o zcizení Havlova odkazu jeho vlastním přičiněním, jeho vlastním postojem a schvalováním politiky manipulace.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Skandal-na-Havlove-foru-Lide-pry-utikali-ze-salu-459105

 

Jiná pravda o dalajlámovi, bojích v Mosulu a volbách v USA. Přichází Tereza Spencerová. OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ. Irácký Mosul je Američany bombardován již dlouhodobě, jen se o tom příliš nemluví, uvádí v souvislosti s informacemi o civilních ztrátách v bojích v Iráku a Sýrii editorka Literárních novin a analytička Tereza Spencerová. Ta se v rámci svého pravidelného shrnutí týdenních událostí zabývá i návštěvou duchovního vůdce dalajlámy v České republice či uniklými maily Hillary Clintonové.

Daeš obsadil Mosul před dvěma lety a americké letectvo na město po celou tu dobu s větší či menší intenzitou útočí. Letos v dubnu Pentagon oznámil, že tyto jeho nálety zabily celkem 13 civilistů, pochválil se, jak je lidumilný, ale současně si poněkud překvapivě zvedl míru povolených civilních ztrát. Deník USA Today vzápětí přinesl svědectví nejmenovaného plukovníka, podle něhož nálety v Mosulu zničily 6000 domů a bylo při nich shozeno a odpáleno 40 tisíc bomb a raket. Čili počty civilních obětí nutně musely být řádově vyšší. Údaje přímo z města hovořily o stovkách mrtvých civilistů při náletu na tamní univerzitu v březnu, asi stovce mrtvých při rozbombardování dvou mléčných farem, tisíce lidí zahynuly v troskách zasažených obytných domů… Pentagon většinu takových ztrát do svých statistik ani nezahrnuje. Tak to ale obecně chodí přinejmenším už od první války v Zálivu. Nejenže už dnes války nikdo ani nevyhlašuje, ale ani proti sobě nestojí dvě armády někde na odlehlém poli. Útočí se na města. Americká armáda – a nejspíš nejen ona – má i tabulky k výpočtu civilních ztrát: shodíte-li na město s určitým počtem obyvatel žijících na určité rozloze určitý počet takových a makových bomb, zabijete tolik a tolik lidí. 

Obsah e-mailů nikdo nezpochybňuje, takže je berme za „hotovou věc“. Zajímavější je spíš snaha odvrátit pozornost od jejich obsahu házením viny na Rusko, potažmo na WikiLeaks a na Trumpa coby ruské poskoky. Svým způsobem je to opravdu maximální bizarnost. A k tomu Hillary Clintonová své voliče na jednu stranu ujišťuje, že je Amerika nejmocnější na světě, na straně druhé ale viní Rusko z toho, že lozí snad ve všech amerických počítačích a hrubě ovlivňuje tamní prezidentské volby. Je ale potřeba si vybrat: buď platí první, nebo druhé. Obojí dohromady nedává smysl, což je sice v současné Americe normou, ale i tak… Majitelé amerických médií v drtivé většině podporují Hillary Clintonovou, a tak se zprávy WikiLeaks do obecného povědomí Ameriky příliš nedostávají, nicméně některá ta „zjevení“ jsou svým způsobem neuvěřitelná – tedy pokud je řeč stále o „pochodni demokracie,“ a ne o nějakém zatuchlém Zapadákovu s jedním šerifem ve městě. Namátkou: je tu úspěšná akce s jednotným mediálním jásáním nad údajně skvělým zdravotním stavem Hillary, nebo snaha jejích lidí vytvořit falešnou webovou stránku, na níž by Trump nabízel práci ženám výměnou za to, že se nechají ponižovat, nebo skutečnost, že Hillary k daňovým únikům používala stejné schéma, za které teď pranýřuje Trumpa, nebo pokus Demokratické strany dohodnout se s FBI na tom, že „smázne“ veškerá obvinění z federálních zločinů, jichž se Hillary dopustila, výměnou za budoucí prebendy, nebo třeba ti členové Hillaryiny kampaně provokující nepokoje na Trumpových shromážděních… Ten výčet špinavosti se zdá být nekonečný, a jak říkám, nikdo ho ani nezpochybňuje, jen se hází vina na to Rusko. Třeba neziskový Project Veritas ale obsáhle dokládá, že se volby v USA falšují už přes padesát let, takže… Takže letos je to jen o několik řádů nechutnější – možná jen proto, že viditelnější – než normálně. A protože do voleb přece jen ještě pár týdnů zbývá, tak ještě pořád může být hůř. Uf. A co se týče Assangeho e-mailu, podle některých zpráv si u ekvádorské vlády zadupal osobně ministr zahraničí USA John Kerry a pohrozil bůhvíčím, jestli mu „nezavřou ústa“. Hillary totiž musí vyhrát, aby měly Wall Street a vojenskoprůmyslový komplex radost. A co když si američtí voliči v informacích z WikiLeaks fakt začnou číst? A tak Ekvádor na své ambasádě v Londýně odstřihl Assangeho od internetu, ale WikiLeaks jedou samozřejmě dál… Podivný americký pokus o cenzuru.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Jina-pravda-o-dalajlamovi-bojich-v-Mosulu-a-volbach-v-USA-Prichazi-Tereza-Spencerova-459099

 

Syrský tank se dvakrát vyhnul raketám TOW. V síti se objevilo video manévrování syrských tankistů, kteří dokázali dvakrát se vyhnout protitankové raketě TOW.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/videoklub/201610203986813-syrie-tank-dvakrat-raketa-tow/

 

Z Vídně: Zelení prosazují svoji vizi multi-kulti a na přírodu zapomněli. V rakouském parlamentu, tak jako v našem, předvádějí už hodně let "herci" stále stejné výkony... asi opravdu máme k sobě blízko, vždyť jsme spolu žili několik století v jednom státě.

Nerada chodím do divadla na reprízy, které dosáhly rekordní výše a tím ztratily na spontánnosti. Televizní vysílání z parlamentu mi tyto neživé reprízy velice připomíná. Stejní herci, stejné výkony, stále slabší a nepřesvědčivější. Staří herci rutinéři, odříkající svůj part zpaměti, mladí sice jsou snaživí, ale na svoji roli tak velice nepřipravení, až je divák lituje. A zároveň se zlobí, co že to bylo připuštěno na tak důležitou scénu. Stejné kulisy, stejné kostýmy. Stejně uspávající choreografie. Píše naše dopisovatelka z Vídně. Projednání nového rakouského státního rozpočtu na rok 2017 přineslo ale do tohoto stereotypu ale zcela jiné akcenty. Dr. Ewa Glawischnig, mluvčí „Zelených“, nebyla s nimi zdaleka spokojena, což důrazně ministru financí, kancléři i vicekancléři za těch vyhrazených deset minut času na projev, s důrazem sdělila. Také nebyla spokojena s obnosy určenými pro vzdělání a integraci imigrantů. Paní Glawischnig je typickou představitelkou nynějších zelených, program kterých se totálně odklonil od toho původního: ekologie, příroda, životní prostředí. Protože ale tato partaj žádný jiný program nemá, rozhodla se pro jakousi „komunistickou odnož“. Nepovedenou. Teda naprosto zbytečnou. Kvůli stále více prosakujícímu multi-kulti složení má také stále méně příznivců. Ve volbách zaznamenala značné ztráty hlasů voličů, dokonce i těch skalních.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/z-vidne-zeleni-prosazuji-svoji-vizi-multi-kulti-a-na-prirodu-zapomneli/

 

MZV RF: odpověď Moskvy na možné sankce bude bolestivá pro Washington. Moskva může bolestivě odpovědět na sankce a další protiruské akce USA, RF má v zásobě účinná symetrická a asymetrická opatření, sdělil náměstek ministra zahraničních věcí RF Sergej Rjabkov.„Jestliže USA v rozporu se zdravým rozumem a beztak bolestnou vlastní zkušeností opět půjdou cestou dalšího zvyšování sankčních opatření, ujišťuji vás, v rámci našich možností učiníme kroky, které budou dostatečně bolestivé. Především v tom, co se týče americké pozice ve světě a americké politiky vůči Rusku a Evropě celkově," řekl Rjabkov během projednávání ve Státní dumě rozhodnutí o pozastavení platnosti dohody s USA o recyklaci plutonia.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/201610193987035-odpoved-moskva-mozne-sankce-bolestiva/

 

Skutečná humanitární krize není v Aleppu. Proč slyšíme jen o „humanitární krizi v Aleppu“ a ne o dalších humanitárních krizích kdekoliv jinde v Sýrii, kde síly zla vládnoucí Washingtonu rozpoutaly, používajíce nájemné žoldáky z ISIS, vraždění syrských civilistů? Proč není slyšet o humanitární krizi v Jemenu, kde USA a jejich saúdskoarabský vazal masakrují jemenské ženy a děti? Proč se nikdo nezmiňuje o humanitární krizi v Libyi, zemi Washingtonem totálně zdevastované a zmítající se v chaosu? Proč neslyšíme o humanitární krizi v Iráku, běžící již třináctým rokem, nebo o humanitární krizi v Afghánistánu, která trvá ještě o dva roky déle?

Odpověď zní, že krize v Aleppu je krizí Washingtonu, jehož námezdní bojovníci z řad ISIS prohrávají se syrskou armádou a ruským letectvem. Džihádisté poslaní Obamou a krvežíznivou mrchou Hillary („Přišli jsme, viděli jsme, on zahynul.“) aby zničili Sýrii, jsou sami ničeni. Obamův režim a západní média se snaží zachránit džihádisty, když celou situaci začaly balit do hávu „humanitární krize“. Pokrytectví tohoto rázu je washingtonským standardem. Kdyby byl Obamův režim skutečně znepokojen „humanitární krizí“, nezosnoval by skutečné humanitární krize v Sýrii, Iráku, Afghánistánu, Libyi a Jemenu.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/10/7062-skutecna-humanitarni-krize-neni-v-aleppu.htm

 

Uprchlíci vyhánějí uprchlíky: Děláte bordel, nechceme vás. Zatímco německá vláda v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou vítá uprchlíky s otevřenou náručí, u obyvatel země je situace poněkud odlišná. Jak ukazuje video pořízené v berlínských čtvrtích Neukölln a Kreuzberg, nově příchozí uprchlíky v Německu nechtějí ani samotní přistěhovalci, kteří v zemi žijí desítky let. Zmapovat názory na masivní přistěhovaleckou vlnu se do ulic těchto přistěhovaleckých čtvrtí vydali redaktoři televize Rbb24. Z pořízených rozhovorů jasně vyplývá, že nově příchozí migranti z Blízkého východu a zemí Afriky tady nejsou příliš vítáni. Zatímco Angela Merkelová apeluje na solidaritu a humánnost, samotní přistěhovalci, kteří žijí v Německu dlouhá léta, se v souvislosti s uprchlickou vlnou obávají o svoji vlastní existenci. „Je to tady katastrofa. Ti lidé prostě musí odejít pryč, protože sem nepatří. Mají k dispozici sociální bydlení, pracovní úřad a mnohé další výhody. Proč, proboha?“ podivuje se žena s hidžábem na hlavě, která v Německu žije asi čtyřicet let. K překvapení redaktora se navíc doznává, že volí Nacionálně-demokratickou stranu Německa (NPD), která velmi ostře vystupuje proti liberální přistěhovalecké politice a multikulturalismu.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uprchlici-vyhaneji-uprchliky-Delate-bordel-nechceme-vas-459106

 

Itálie také bojuje s Ruskem. Itálie rozmístí vojska na hranicích Ruska a v roce 2018 bude velitelskou zemí sil rychlé reakce NATO v Pobaltí.Rozhodnutí o tom, že Itálie pošle do Lotyšska 140 vojáků, bylo učiněno ještě v červenci na summitu NATO ve Varšavě, ale na veřejnost to proniklo až nyní.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/201610193987346-italie-rusko-boj/

 

V Bílém domě okomentovali zadržení Rusa v Praze. "Zadržení občana Ruska v Praze je součástí tajného vyšetřování, které provádí Ministerstvo spravedlnosti USA a FBI vůči útokům hackerů na servery Demokratické strany", řekl v průběhu pravidelného briefingu mluvčí Bílého domu Josh Earnest. „Nebudu toto zadržení komentovat. Mohu jenom říci, že je součástí pokračujícího tajného vyšetřování, které provádí FBI a Ministerstvo spravedlnosti," řekl.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/v-bilem-dome-okomentovali-zadrzeni-rusa.html

 

Francois Hollande: Obama za všechno může! Z další kapitoly  z knihy francouzských novinářů, Un président ne devrait pas dire ça (To by prezident  neměl říkat)  napsané na základě osobních rozhovorů s prezidentem François Hollandem, cituje Daily Mail.

Francouzský prezident to zdůvodňuje tím, že americký prezident v roce 2013 nepodpořil nálety na teroristy v Sýrii, což mělo za následek vznik chalifátu. „Nevím, co by se stalo, kdybychom nakonec uskutečnili bombardování. Jediné, co mohu říci: neudělali jsme to  a máme tady silný IS," je citován v knize rozhovor francouzského prezidenta. Hollande také obvinil prezidenta USA z prudkého zvýšení počtu migrantů ve Francii.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/francois-hollande-obama-za-vsechno-muze/

 

Putin oznámil, na čem se domluvila normandská čtyřka. „Zaprvé. Týká se to dodržování Minských dohod. Všichni účastníci jednání potvrdili, že základem uklidnění situace na jihovýchodní Ukrajině by měly být Minské dohody, všichni potvrdili svůj souhlas s těmito dohodami," řekl Putin po jednání v Berlíně. Prezident také poznamenal, že účastníci spoustu času věnovali otázce bezpečnosti.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/201610203990524-Putin-normandska-ctyrka/

 

Norská premiérka: Migranti se musí přizpůsobit naší společnosti. Přistěhovalci musí dodržovat naše hodnoty,  pravidla a naše právní předpisy, uvedla v rozhovoru pro televizní stanici NRK norská premiérka Erna Solbergová. "Ve svém volném čase, si můžete dělat co chcete. Na pracovišti, ale máme právo vidět vaši tvář. Ti, kteří sem přicházejí, se musí chovat v souladu s hodnotami, zákony a předpisy platných v Norsku," napsal na Facebooku stranický kolega předsedkyně vlády,  ministr Listhaug.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/norska-premierka-migranti-se-musi-prizpusobit-nasi-spolecnosti/

 

Ministerstvo obrany RF: Koalice pravidelně v Sýrii bombarduje civilní objekty. Belgické letecké údery na vesnici v provincii Aleppo jsou toho dalším důkazem. Zacharova o úderu koalice v provincii Aleppo: očekáváme odsouzení ze strany ministerstva zahraničí USA a kampaň na CNN. Ministerstvo obrany Ruské federace připomnělo Belgii, že americká koalice, k níž tato země patří, se neustále dopouští chyb při stanovování cílů pro své letectvo v Sýrii. To 19. října novinářům oznámil oficiální zástupce Ministerstva obrany RF generálmajor Igor Konašenkov.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/ministerstvo-obrany-rf-koalice.html

 

FT: Ukrajina si zvolila „nebezpečnou taktiku" ve vztahu s Gazpromem! Ukrajina potřebuje reformovat odvětví energetiky, překonat korupci a zlepšit vztahy s Gazpromem, tvrdí vedoucí vědecký pracovník Centra pro strategická a mezinárodní studia ve Washingtonu, Edward Chow v článku pro Financial Times.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/ft-ukrajina-si-zvolila-nebezpecnou-taktiku-ve-vztahu-s-gazpromem/

 

Teroristé zahájili palbu na humanitární koridory v Aleppu. Teroristé ostřelovali humanitární koridory v oblasti Bustan al-Qasr syrského Aleppa, pálili z minometů a ze střeleckých zbraní, hlásí z místa událostí zpravodaj RIA Novosti.Ráno poblíž místa, kde by měli civilisté začít opouštět Bustan al-Qasr, přistálo šest granátů. Na kontrolní bod teroristé stříleli i z ručních zbraní. Vzdálenost pozic bojovníků od humanitárního koridoru nepřesahuje 200 metrů.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/201610203990672-Teroriste-palba-humanitarni-koridory-Aleppo/

 

Masakr na Filipínách! Protestovali proti vojákům USA a policie je přejela autem. Ve filipínském hlavní městě Manile se před ambasádou Spojených států sešel asi tisícihlavý dav demonstrantů. Lidé protestovali proti přítomnosti amerických vojáků na území Filipín. Policie proti demonstrantům použila slzný plyn. Protestující lidé však v jednu chvíli prožili bez nadsázky hororové okamžiky. Do davu totiž vjela dodávka.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Masakr-na-Filipinach-Protestovali-proti-vojakum-USA-a-policie-je-prejela-autem-459075

 

Krásná, okouzlující a elegantní! Tak nazvala média první dámu. Ta promluvila, proč je oddaná svému muži v dobrém i zlém! Manželka syrského prezidenta Asma Asadová odmítla odejít ze Sýrie do bezpečí. Nechce opustit manžela ani svoji zemi.

Podrobně: http://zpravy.instory.cz/3542-krasna-okouzlujici-a-elegantni-tak-nazvala-media-prvni-damu-ta-promluvila-proc-je-oddana-svemu-muzi-v-dobrem-i-zlem.html

 

FAZ: USA kompenzují Mosulem porážku od Rusů v Aleppu! USA již nemají prostředky, aby mohly uspět v Aleppu, takže se města „vzdaly" a obrátily svoji pozornost k iráckému Mosulu, píše komentátor Frankfurter Allgemeine Zeitung Rainer Hermann.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/faz-usa-kompenzuji-mosulem-porazku-od-rusu-v-aleppu/

 

Několik tisíc lidí se přišlo v Doněcku rozloučit s Motorolou. Několik tisíc lidí se přišlo rozloučit s velitelem domobrany samostatně prohlášené DLR Arsenem Pavlovem, také známým pod přezdívkou Motorola; smuteční obřad se konal v divadle opery a baletu v centru Doněcka, uvádí zpravodaj RIA Novosti.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/201610193987564-nekolik-tisic-doneck-motorola-video/

 

U rakouského soudu vyšlo najevo, jak se džíhádisté dostávají do Evropy. Evropští mainstreamoví politici horují pro rozmanitou společnost a hovoří o tom, že islám patří do Evropy. Faktem však zůstává, že čím je v dané zemi početnější muslimská komunita, tím více generuje bojovníků pro Islámský stát. Své o tom ví také Rakousko, kde se v posledních dnech uskutečnil soud hned s několika muslimskými radikály. Tento případ není v Rakousku ojedinělý a ze země již do Islámského státu odešlo v předchozích pěti letech hned několik stovek dobrovolníků. Někteří z nich se již mezitím vrátili zpátky a čelí trestnímu stíhání. Jiní naopak odejít bojovat teprve chtěli, ale rakouské úřady jim v tom zabránily. To je také případ pěti mladých radikálních islamistů, kteří stanuli před soudem ve Vídni minulý týden. Podle nepravomocného rozsudku půjdou čtyři z nich do vězení na 18 až 30 měsíců.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/U-rakouskeho-soudu-vyslo-najevo-jak-se-dzihadiste-dostavaji-do-Evropy-459010

 

„Bojovníci Mosulu se mohou objevit v České republice s pomstou“. Koaliční síly několik dní útočí na irácký Mosul. Evropská komise již vyjádřila obavy z toho, že se radikálové „Islámského státu“ po porážce vydají do Evropy. Má se Česká republika obávat odvety radikálů, vždyť dodává zbraně Kurdům?

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/nazory/201610203987913-Bojovnici-Mosul-Ceska-republika-pomsta/

 

Kdo je nejmocnějším ekonomem? Jsou mezi námi ekonomové, kteří mají skutečně velkou moc. Patří k nim v tuto chvíli dva analytici kanadské ratingové agentury DBRS, kteří na začátku října přistáli v Lisabonu, aby provedli revizi portugalského ratingu.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/kdo-je-nejmocnejsim-ekonomem/

 

Špinavá hra, 11. září, Usáma a CIA. Odborník odkryl pozadí nejbližších spolupracovníků Hillary Clintonové a odhalené vazby a fakta vás možná dost překvapí… ROZHOVOR. Petr Markvart, který se dlouhodobě profesně pohybuje v oblasti Blízkého východu (hlavně v Iráku a Sýrii), poukazuje na zajímavé pozadí blízkých spolupracovníků Hillary Clintonové. Jeden pracoval pro Bushe, ví toho hodně o 11. září a vzniku Islámského státu. Další spolupracovnice má zase napojení na světové islamistické organizace… Já se domnívám, že v tomto směru bude klíčové, koho si přivede s sebou do Bílého domu. Toto téma se dotýká nás všech, neboť to jsou lidé, kteří budou určovat hlavní směry zahraniční a bezpečnostní politiky této jaderné supervelmoci, která ročně utratí na výdajích za zbrojení – eufemisticky se tomu říká „za obranu“ – stejnou částku peněz jako dohromady dvanáct zemí, které ve výdajích následují hned za ní – pro vaši lepší představu jsou to v pořadí Čína, Saúdská Arábie, Rusko, Velká Británie, Francie, Indie, Japonsko, Německo, Jižní Korea, Brazílie a Austrálie. Částka kolem 600 miliard dolarů financuje mimo jiné pořízení a provoz deseti bojových svazů letadlových lodí, stovek dálkových bombardérů a raketových zbraní, schopných intervenovat kdekoli ve světě za „americké zájmy“.

Upozornil na sebe v srpnu letošního roku, kdy Morell podpořil Hillary Clinton a nastínil i svoji představu o budoucím řízení národně bezpečnostní politiky Spojených států pod jeho vedením, v které mluvil o zabíjení ruských a íránských vojáků, bojujících v Sýrii, a o útocích na syrského prezidenta Asada a jeho věrné. Tentokráte bez prostředníků a proxy sil, přímo vojenskými prostředky Spojených států. Podobnou rétoriku jsem od politiků naposledy slyšel na vrcholu studené války. Od zpravodajského důstojníka nikdy. Všechny indicie nasvědčují tomu, že to byl právě Morell, který stál u zrodu takzvaného Islámského státu. Ale Hillary má v týmu i další pozoruhodné lidi…

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Spinava-hra-11-zari-Usama-a-CIA-Odbornik-odkryl-pozadi-nejblizsich-spolupracovniku-Hillary-Clintonove-a-odhalene-vazby-a-fakta-vas-mozna-dost-prekvapi-458991

 

Clintonová obvinila Rusko ze špionáže proti Američanům. Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová opět obvinila Rusko z hackerských útoků a špionáže proti Američanům. „Ruská vláda je zapojena do špionáže proti Američanům. Nabourali se do amerických webových stránek, profilů soukromých osob a institucí. Pak předali získané informace serveru WikiLeaks k jejich následné publikaci v internetu. Bylo to nařízení nejvyššího vedení Ruska a Putina osobně," prohlásila Clintonová během televizní debaty s republikánským kandidátem Donaldem Trumpem. Podle ní cílem operace je „ovlivnit americké volby."

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/201610203991697-Clintonova-obvineni-Rusko-spionaz-proti-Americane/

 

Autor: 
Oddělení pro ideově-politickou práci a komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet