AltInfo 05. 10. 2016

5. 10. 2016

"Vím, jak odpovídá, uráží!", "Vaše sebevědomí neodpovídá vašim schopnostem!" Plné náměstí bylo svědkem drsného konfliktu Zemana a jeho odpůrce. REPORTÁŽ. „S panem prezidentem přišlo po zamračeném dni do Luhačovic slunce,“ komentoval zlepšení počasí po mnohahodinovém dešti hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Debata s prezidentem Milošem Zemanem ovšem místy „slunečná“ vůbec nebyla. Došlo k ostrému názorovému střetu a jeden z tazatelů se veřejně pochlubil, že byl šestkrát v blázinci. Naopak ve velice vážném tónu požádal prezident občany, aby se zúčastnili krajských a senátních voleb, aby pak nikdo nemohl nadávat, že to zase špatně dopadlo.

Prezident se okamžitě ujal slova. „Že vás nic nenapadá, to je pouze váš, nikoli můj problém. Vaše představa, že vedu tuto zemi k totalitě, když se přimlouvám za rozumné hospodářské vztahy s Čínou nebo s Ruskem, znamená, že k totalitě vede Velkou Británii její královna, která se projíždí s čínským prezidentem ve zlatém kočáře, Angela Merkelová, která jednala s ruským prezidentem už osmkrát a tak bych mohl pokračovat dál,“ reagoval Zeman a ještě pokračoval. „Kéž byste v životě dokázal udělat jednu tisícinu toho, co udělal František Čuba ve Slušovicích. Dnes jsem přijel z podniku Koma a v tomto podniku jsou lidé, kteří vyrostli ve slušovickém družstvu a všichni na Františka Čubu, který dnes leží v nemocnici, já ho chci takto na dálku pozdravit, vzpomínají v dobrém. Takže, vaše sebevědomí neodpovídá vašim schopnostem ani vašim znalostem. To je všechno a nyní se těším na další otázku,“ vypořádal se s konfrontačním vystoupením svého odpůrce prezident Zeman.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vim-jak-odpovida-urazi-Vase-sebevedomi-neodpovida-vasim-schopnostem-Plne-namesti-bylo-svedkem-drsneho-konfliktu-Zemana-a-jeho-odpurce-456721

 

Pomník globálního pokrytectví. Na "náměstí/nenáměstí", na místě jedné z nejpodlejších zlodějin jeho doby, byl odhalen pomník globálního pokrytectví zasvěcený Havlovi. Člověku, který dokázal dokonale oklamat sám sebe představou, kterou si pro sebe o sobě vytvářel, a stal se tak nástrojem i symbolem globální moci a její manipulace, klamání druhých. Ti druzí v adoraci jeho selhání současnou globální mocí vidí obhajobu vlastních selhání a v byzantském stylu jej vynášejí do nebe.

Podrobně: http://radimvalencik.pise.cz/3883-pomnik-globalniho-pokrytectvi.html

 

Tady všichni lžou, je to jinak. Komunista se vrátil z Donbasu a vyprávěl. „Pozorovatelé OBSE na obou stranách konfliktu namísto toho, aby nějak zasáhli, tak za velmi slušné peníze sedí na hotelích a jen se tupě vymlouvají, že nemohou naplňovat článek tři dohody,“ svěřuje se v rozhovoru ParlamentníchListů.cz poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM) se zkušenostmi, které získal v tzv. Doněcké lidové republice, odkud právě přijel jako pozorovatel voleb.

Odpovím otázkou. A co dělá Ukrajina, ČR a EU pro to, aby byly naplňovány dohody z Minsku? Co dělá OBSE? Konstatuji, že nic! Mlčí a na všechny informace, které nepocházejí z Ukrajiny, bylo uvaleno informační embargo. Ví vůbec někdo z Čechů, jaká tam panuje situace? Zpravidla lidé vědí jen to, že tam bojují proruští separatisté podporovaní ruskou armádou a že „ta hodná Ukrajina“ proti nim vede antiteroristickou operaci. A položím další otázku. Kdo jsou ti teroristé? Podle Ukrajiny a zřejmě i České republiky jsou to obyvatelé oné oblasti. Tedy zhruba pět až šest milionů obyvatel, které se rozhodla Ukrajina pobít a dělá pro to maximum, a to ještě pod odborným dohledem USA a OBSE. Nejenom že tam neplatí příměří, ale ze strany Ukrajiny nejsou prozatím odsunuty ani těžké zbraně. Naopak, další jsou na linii fronty nasazovány. Není tak dne, kdy by nedocházelo k přestřelkám, a to i s použitím těžkých zbraní. Pozorovatelé OBSE na obou stranách konfliktu ovšem namísto toho, aby nějak zasáhli, tak za velmi slušné peníze sedí na hotelích a jen se tupě vymlouvají, že nemohou naplňovat článek tři dohody, když nejsou naplněny ty dva předchozí týkající se právě příměří a odsunu těžké techniky. Volby jako takové jsou až v článku 4 dohody z Minsku. Náš ministr zahraničí Lubomír Zaorálek si zřejmě myslí – podobně jako v EU – že když o něčem nebudeme hovořit, tak se to zřejmě vyřeší samo. Jeho zahraniční politika ve vztahu k Ukrajině a Donbasu je plně pod taktovkou USA. Těm jde o jediné – rozpoutat tak skutečnou válku s Ruskem. Nechci však rozebírat velmi složitou mezinárodní situaci, protože o ní tento rozhovor není. A jestli jsem já pro Ukrajinu persona non grata? Něco takového mi říkali, ale já nebyl na Ukrajině, ale v DNR. Stejně tak budu-li chtít, pojedu na Krym, do Jižní Osetije nebo do Náhorního Karabachu. Zamysleme se nad tím jinak. Ukrajina usiluje o to být součástí EU, ale na druhé straně chce obyvatelům EU a jejich politikům zakazovat vstup na jejich území. Je toto v souladu s politikou EU? Ze zemí EU tam kromě nás byli jako pozorovatelé třeba tři Italové. Z dalších národů mohu zmínit Finsko, Německo anebo Srbsko.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-vsichni-lzou-je-to-jinak-Komunista-se-vratil-z-Donbasu-a-vypravel-456656

 

Tištění peněz v Česku teď patří mezi nejrychlejší na světě. Rychleji přibývají jen v Číně. Od začátku roku 2014 do konce letošního prvního čtvrtletí vzrostl v tuzemsku celkový objem vytištěných peněz o 20,4 procenta. Větší tempo než ČR vykázala ve stejném období jen Čína. Centrální banky se zvyšováním objemu peněz v ekonomice obvykle snaží podpořit inflaci.

Podrobně: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/tisteni-penez-v-cesku-ted-patri-mezi-nejrychlejsi-na-svete-r/r~7cb0402a895b11e682470025900fea04/?redirected=1475658943

 

Erdoganova demokracie v praxi: Byly zavřeny další mediální stanice. Policie vnikla do redakce istanbulské populární prokurdské stanice IMC TV a ukončila vysílání.  Turecké úřady IMC TV už v únoru zakázaly vysílat u satelitního a kabelového operátora TURKSAT. Bezpečnostní síly zaútočily také na redakci istanbulské disidentské rozhlasové stanice Özgür Radyo. Zde, jak uvedla soukromý tisková agentura Dogan, bylo zatčeno 17 lidí. Protivládní televizní kanál Hayatin Sesi byl také uzavřen. Minulý týden turecké úřady nařídily uzavření 23 rozhlasových a televizních stanic. Türksat ukončil ve stejný den vysílání více kanálů, včetně dětskéh kurdské televize Zarok TV. Nejméně 9 stanic bylo zcela uzavřeno.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/erdoganova-demokracie-v-praxi-byly-zavreny-dalsi-medialni-stanice/

 

Projevy Václava Havla: Tohle je třeba mít stále na paměti a porovnat s aktuálním stavem v naší zemi! Projevy Havla: Havel Listopad 1989 - Letenská pláň: "Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte".

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/projevy-vaclava-havla-tohle-je-treba.html

 

Sobotka: Babiš je riziko pro demokracii. S KSČM bychom mohli být ve vládě. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nevylučuje spolupráci s komunisty, a to ani na vládní úrovni. V krajských koalicích se prý osvědčili. Píše o tom server iHNed.cz, který mimo jiné také uvádí, že výsledek v nadcházejících krajských volbách předurčí, jestli stranu povede i nadále právě Sobotka. Na klopýtnutí Sobotky čekají podle serveru nejen rivalové ve straně, ale i prezident Miloš Zeman či předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Toho Sobotka nazývá rizikem pro demokracii. Místo něj si však umí představit spolupráci s komunisty, a to na základě jasných mantinelů týkajících se bezpečnosti České republiky. „Tedy nezpochybňování členství v NATO a proevropské orientace vlády,“ uvedl Sobotka. „Zaznamenal jsem, že o spolupráci s komunisty uvažuje i Andrej Babiš, takže úvahy na toto téma začínají být na politické scéně zjevně širší,“ dodal s tím, že otevřenost komunistům neznamená zradu vlastních ideálů.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sobotka-Babis-je-riziko-pro-demokracii-S-KSCM-bychom-mohli-byt-ve-vlade-456735

 

Kdo nás zbaví NATO. Máme na vybranou: Buďto ono pamětihodné a velké, co nám naši dějinní velikáni vštěpovali, uchováme a nepotřísněné vypočítavostí okamžiku to předáme dál, anebo to v zájmu současné výhody zahodíme a budeme i nadále coby vystrašení a konjukturální komplicové sloužit zločinu. Mysleme na to také o víkendu při volbách. NATO začalo nově dokazovat, jak to s jeho „obranou“ vlastně stojí nejdříve, v roce 1999, kdy ve stejném roce jsme do NATO vstoupili i my, bombardováním Bělehradu. Důvod? Aby se od Srbska dalo odtrhnout Kosovo, kde byla zřízena největší americká vojenská základna v Evropě. Potom útok na Afghánistán a jeho následný rozvrat, trvající dodnes. V roce 2003 útok na Irák, který Iráčanům přinesl statisícové oběti na životech a ze země jich vyhnal miliony, vůdce státu Saddám Husajn byl zabit – a válčí se zde dodnes. V roce 2004 intervence v Sýrii, a to skrze Tureckem dodávané americké zbraně protivládním povstalcům – a válčí se zde též dodnes. V roce 2011 útok na Libyi, vůdce státu Kaddáfí byl zabit – a i zde rozvrat a válčení rvou kdysi kvetoucí zemi dodnes. A konečně skutečný majstrštyk v roce 2014 – a to už u nás na evropském kontinentě. Spojeným silám NATO i EU a s přispěním vkladu pěti miliard amerických dolarů, vložených do akce Washingtonem, se na Ukrajině podařilo svrhnout legální Janukovyčovu vládu, a místo ní ustavit „vládu fašistů z masa a kostí“, jak nástupný kabinet nazval v rozhovoru pro německý rozhlas RDW v roce 2014 někdejší zastupující předseda komise EU Němec Günter Verheugen.

Podrobně: http://www.literarky.cz/komentare/ostatni/22878-kdo-nas-zbavi-nato

 

Nakonec v EU zůstanou pouze země, které se budou dožadovat dotací. "Nicméně začal bych poněkud zdaleka. Vy samozřejmě znáte krásný a matoucí termín win-win strategy. To je termín, který předstírá, že vyhrávají obě strany. Někdy je to dokonce i pravda. Pak je termín, kterému se říká zero game, tedy hra s nulovým součtem, kdy jedna strana vyhraje a druhá strana prohraje. To už je častější než ten win-win. Ale pak je málo používaný, ale v praxi velmi frekventovaný termín a to je lose-lose strategy. Strategie, kde úspěšně prohrávají obě strany. A tím se dostávám k tématu brexitu, protože jsem přesvědčen, že brexit je prohrou pro obě strany. To znamená jak pro Evropskou unii, tak i pro Velkou Británii. Proč je prohrou pro Evropskou unii? Z čistě ekonomického hlediska, protože Británie je, nebo spíše byla, čistým plátcem do rozpočtu Evropské unie, to znamená pokles příjmů tohoto rozpočtu zhruba o patnáct procent, což se samozřejmě logicky dotkne i budoucích evropských dotací pro ČR," pokračoval ve svém výkladu Miloš Zeman.

"Ale závěrem bych se rád dotkl ještě politických souvislostí, protože musíme uznat, že podstatný díl viny na brexitu má Evropská unie sama, a to malou kompetencí jejich vedoucích představitelů a tím, že bruselská byrokracie zaplavuje Evropskou unii nesmyslnými směrnicemi, které narušují princip subsidiarity a vyvolávají celkem pochopitelnou averzi, takže britská premiérka mohla říci v parafrázi na Komenského, že vláda věcí tvých se opět vrací do tvých rukou, ó Británie. To už Komenský neříkal. Čili že o Británii budou opět rozhodovat jí volené orgány," domnívá se Miloš Zeman. "Chtěl bych říci, že strach z migrace a to jednak z islámské, ale také z východoevropské, známý to problém polského instalatéra, také některé konzervativnější britské voliče přiměl k tomu, aby volili brexit, přičemž Evropská unie nesplnila svoji základní povinnost, to znamená, chránit své vnější hranice. Kdyby tuto povinnost splnila, a kdyby se migrační vlnu podařilo včas zastavit, nebo alespoň zmírnit, možná že by brexit neexistoval," odhaduje Miloš Zeman.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/nakonec-v-eu-zustanou-pouze-zeme-ktere-se-budou-dozadovat-dotaci/

 

Brno zavede od ledna příspěvek na roční jízdenku. Vedení města Brna v úterý doporučilo zastupitelstvu zavést nový dotační program na podporu nákupu elektronické základní nepřenosné jízdenky MHD pro zóny 100 a 101, na kterou bude možné od nového roku žádat o příspěvek. Ten je určen všem, kteří řádně platí poplatek za komunální odpad. Příspěvek na pořízení předplatní jízdenky bude ve výši 30 % její ceny.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/obce-volicum/Brno-zavede-od-ledna-prispevek-na-rocni-jizdenku-456712

 

Zbořil: Tak vzhůru k volebním urnám, nebo před nimi utíkejme! Všechny mediální výzkumníci léta otevřeně hlásají, že bilboardová kampaň neovlivňuje voliče, a že je proto zvláštním úkazem, že bohaté politické strany, ale i podstatně chudší jednotlivci obětují nemalé peníze na to, jak říká dávno proslavená slovní hříčka, aby „malovali čerty na zeď“. Přesto se obřad zveřejňování ikon pravidelně opakuje „za demokracie i totality“, i když někdy vystavené tváře nelze rozlišit od hledaných a trestně stíhaných.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/zboril-tak-vzhuru-k-volebnim-urnam-nebo-pred-nimi-utikejme/

 

Ve sněmovně proběhla debata o konkrétních zkušenostech lidí s muslimskými migranty. REPORTÁŽ. V úterý proběhl v Poslanecké sněmovně seminář na téma Možnosti integrace migrantů v Evropě pod záštitou Názorové platformy Poslanci, senátoři, europoslanci – obrana evropské kultury a jejích hodnot.

Benjamin Kuras se zabývá problémem islamizace již 20 let. Na úvod pustil videa z měst ve Velké Británii, která již ovládli muslimové. Ve městě Luton je již 39 % muslimů a záběry byly z rozsáhlé demonstrace na podporu Islámského státu. Z městečka Nelson, kde je 50 % muslimů, zase byl záznam z pouliční oslavy Mohammedových narozenin. „Všimněte si, že tam není vidět jedinou domorodou bílou tvář,“ poznamenal Kuras. V Londýně je 16 % muslimů, v některých čtvrtích je muslimů ale nadpoloviční většina. Původní Britové – domorodci se stěhují na venkov a do malých měst. Za posledních 10 let takto Londýn opustilo 600 tisíc Londýňanů. „Existují čtvrti, kde nenarazíte na Brita,“ řekl Kuras. Integrace nově příchozích imigrantů je dle něj již prakticky nemožná. Univerzity a veřejné instituce podporují přizpůsobení se většiny imigrantské menšině. Sám bývalý britský premiér David Cameron řekl, že se muslimové nemají přizpůsobovat Britům, ale Britové jim. To, co se odehrálo loni, kdy do Evropy přišlo přes milion uprchlíků a většina zamířila do Německa, je podle něj humanitární zvěrstvo a ČR nechce, aby to tu vypadalo jako v britském Lutonu nebo na předměstí Paříže, kde nebyla zvládnuta integrace přistěhovalců. Nezvládnutá migrace je obrovské bezpečnostní riziko. Státy západní Evropy dle něj migraci nezvládly a nemají nás co poučovat. „Jestli nám chtějí něco diktovat, ať se přijedou podívat k nám,“ řekl Haišman.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Podrezejte-je-jako-prasata-Uprchlici-radili-ve-Vidnave-Ve-snemovne-probehla-debata-o-konkretnich-zkusenostech-lidi-s-muslimskymi-migranty-A-toto-rekl-vysoky-statni-urednik-456681

 

Vladimir Putin prý jasně vítězí. USA mohou přitvrdit sankce, jenže... Západní komentátoři se věnují napjatým vztahům mezi Spojenými státy a Ruskem. Ani pozastavení jednání o příměří ze strany Washingtonu prý Moskvě nijak neuškodí. Prezidentu Putinovi se prý podařilo díky sofistikovaným manévrům pojistit si vztahy se všemi velmocemi regionu. „Partnerství Ruska je založeno na tvrdém realismu. Putinovým jediným cílem je hájit zájmy Moskvy, která podporuje Damašek, Teherán i šíitskou vládu v Iráku. Přesto Putinovi ani spolupráce s Bagdádem nebrání v posilování vztahů se sunnitskými arabskými státy, které mohou být prospěšné ruskému průmyslu,“ nachází Handjani hlavní příčiny Putinova úspěchu na Blízkém východě s tím, že to Rusku nebrání spolupracovat v oblasti energetiky či zemědělství také s Izraelem. Vzestupu vlivu Ruska na mezinárodní dění se věnuje také ruský publicista a velký Putinův kritik Leonid Beršidskij, který žije v německém exilu. „Zrušením jaderné dohody se Spojenými sáty chce ruský prezident ukázat světu, že jeho země zůstává jadernou velmocí a svět by s ní měl jednat jako rovný s rovným. Vzkazuje tím americkým prezidentským kandidátům, že startovní pozice Ruska při jednáních se Spojenými státy bude velmi vysoká,“ píše Beršidskij na webu agentury Bloomberg.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vladimir-Putin-pry-jasne-vitezi-USA-mohou-pritvrdit-sankce-jenze-456737

 

Rozvědka LLR: mezi ukrajinskou armádou a Pravým sektorem se odehrál boj. Rozvědka samozvané Luhanské lidové republiky zachytila boj mezi dobrovolníky v Rusku zakázané extrémistické organizace Pravý sektor a ukrajinskou armádou, prohlásil v úterý na tiskové konferenci tiskový mluvčí Národní policie Luhanské lidové republiky Andrej Maročko.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20161004/3914251/llr-ukrajinska-armada-pravy-sektor-boj.html

 

Afghánistán: Jde o heroin, hlupáku. Tak už to tu máme zase. V ještě dalším přesném úderu Pentagonu byl zasažen obytný dům v oblasti Achin v provincii Nangarhár, právě když dav vítal kmenového náčelníka, který se vracel domů z Hajj. Mezi „civilní ztráty“ bylo započítáno nejméně 13 civilistů. Pentagon samozřejmě nebude „rozebírat podrobnosti této protiteroristické operaci“, ale „v současné době přezkoumává veškeré materiály, související s tímto útokem.“

Usáma bin Ládin byl neúspěšnou výhodou CIA, která byla použita jako záminka pro invazi do Afghánistánu za účelem znovu spustit obchod s heroinem, což je byznys se ziskem v bilionech dolarů. Mullah Omar byl naším spojencem proti Sovětům, a byl to čestný člověk, který uzavřel všechny heroinové plantáže v Afghánistánu poté, co Talibán převzal moc, protože považovali za nemorální, že na předávkování heroinem zemřelo ročně přes 300 tisíc lidí. Obrátili jsme se na něj a zradili jsme ho. Usáma byl hostem Mullaha Omara, a tak ho jenom požádal o důkaz o zapojení Usámy do útoků 9/11. Protože žádný důkaz nebyl, neboť on do toho nebyl zapojen, nemohl nic poskytnout. Bush ml. se v televizním přenosu vysmíval dokonce i té myšlence, že po něm bude požadováno, aby předložil důkaz o luku a šípu Mullaha Omara. CIA použila výnosy z heroinu na zahraniční operace, a když se dostal Talibán k moci, byla odříznuta od tohoto příjmu. Tímto způsobem mohli vždy obejít americký kongres. Heroin; to je důvod, proč tam pořád jsme. Terorismus je organizován prostřednictvím operace Gladios, neboť je využíván k ospravedlnění těchto intervencí. Většina západních zpravodajských služeb je do tohoto obchodu zapojena. 93% světové produkce heroinu pochází z Afghánistánu. Po americké invazi bylo pěstování heroinu znovu okamžitě obnoveno. Vojenské konvoje přepravily z pákistánských přístavů zpět do Afghánistánu heroin jako zpětnou zásilku pro světovou distribuci. Talibán a Usáma neměli absolutně nic společného s 9/11.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/10/7045-afghanistan-jde-o-heroin-hlupaku.htm

 

Rusko v šoku: USA zablokovaly v OSN odsouzení útoku na ruskou. Ruskem předložené prohlášení Rady bezpečnosti OSN odsuzující bombardování velvyslanectví v Damašku bylo Spojenými státy zablokováno. Po boku USA stály Spojené království a Ukrajina.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/rusko-v-soku-usa-zablokovaly-v-osn-odsouzeni-utoku-na-ruskou-ambasadu/

 

Naprosté fiasko americké zahraniční politiky. Jak dlouho to lidé ještě dovolí? Zajímalo by mě, jak dlouho bude americký lid mlčky snášet neustálé nezdary americké zahraniční politiky, a to jak v teorii, tak i v praxi. Důkazy, které demonstrují naše absolutní selhání, tají dech - natolik jsou citelné svým rozsahem a závažností. Chceme-li zajistit národní bezpečnost a hospodářskou prosperitu USA, jsou nezbytné změny.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/naproste-fiasko-americke-zahranicni.html

 

Analytik Forbes: americká armáda je v Evropě proti Rusku bezmocná. Prezident USA Barack Obama udělal chybu, která vedla k velkému snížení bojové připravenosti amerických ozbrojených sil nacházejících se na území Evropy, píše výkonný ředitel Lexington Institute Loren Thompson v článku pro magazín Forbes.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/20161005/3915058/amalytik-forbes-americka-armada-v-evropa-proti-rusko-bezmocna.html

 

Putin chce dostat Ameriku na kolena! Opětovné obnovení dohody o zpracování přebytečného plutonia mezi Ruskem a Spojenými státy závisí na Washingtonem splněných podmínkách. Rusko k obnovení dohody požaduje od USA odzbrojení pobaltských států. Konkrétně jde o stažení amerických vojsk z území členských států NATO, které vstoupily do aliance po 1. září 2000. Jedná se o Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estonsko), stejně tak jde o Albánii, Bulharsko, Chorvatsko, Slovinsko, Slovensko, Rumunsko. Rusko také chce, aby v Polsku nebyly umístěny jednotky NATO. Kromě toho se USA musí vzdát nepřátelské politiky vůči Rusku. Konkrétně, Washington musí zrušit všechny sankce uvalené na Rusy a ruské společnosti, stejně tak musí kompenzovat ruské ztráty v důsledku sankcí - včetně ztrát, které utrpělo Rusko, uvalením embarga na západní potraviny jako odplatu za západní sankce. Pro opětovné spuštění likvidace arzenálu přebytečných zásob plutonia, Kreml také požaduje, aby  Spojené státy zrušily některé zákony ze strany USA, které byly přijaty v roce 2014. zákon o podpoře svobodné Ukrajiny a zrušení tzv. Magnitského zákona.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/putin-chce-dostat-ameriku-na-kolena/

 

Spojenci nám zakázali připomínat si Mnichov? To su kura věci. Schválně sem čekal cely víkend, jestli se aspoň na jakési male, obskurní stanici, v jakémsi malém plátku objeví zprava o výročí Mnichovské dohody… nedočkal sem se…

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/spojenci-nam-zakazali-pripominat-si.html

 

Ruská obrana: A jaké jsou úspěchy USA v Sýrii? Laskavost k teroristům? Nedávno mluvčí Bílého domu Josh Ernest řekl, že Moskva „nedosáhla ani jednoho výsledku v boji proti IS, na jehož dosažení by mohla odkázat". Tím vydráždil ruské ministerstvo obrany.

„Rádi bychom vrátili pana Ernesta z nebe na zem a připomněli, že díky neúnavné imitaci amerického boje s IS tato teroristická skupina před očima světa, zpočátku obsadila sever Iráku, a pak málem spolkla celou Syrskou arabskou republiku," uvedl mluvčí ruské obrany generálmajor Igor Konašenkov. Poznamenal, že se ruské straně nepodařilo získat odpověď Spojených států na otázku, proč si teroristická skupina Džebhat en-Nusra „užívá neuvěřitelnou laskavost, či spíše přímé sponzorství Washingtonu".Mluvčí řekl, že právě Spojené státy nenaplnily dohody o příměří režimu z 9. září. USA se nepodařilo oddělit takzvanou "opozici" od „Džebhat an-Nusra", což umožnilo teroristům provést následující přeskupení a doplnění stavu. „Není už čas, aby naši američtí partneři veřejně přiznali, že je téměř celá jimi vypěstovaná a jimi ovládaná „opozice" v Sýrii nedílnou součástí jedné „zastřešující značky"?" „Al-Káida" a „Džebhat an-Nusra“,“ řekl Konašenkov.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/ruska-obrana-a-jake-jsou-uspechy-usa-v-syrii-laskavost-k-teroristum/

 

Média: V USA nazvali nejnebezpečnější zbraň ruského loďstva. Experti amerického vojenského námořnictva uvedli, jaké systémy z arzenálu ruského vojenského námořnictva pokládají za nejnebezpečnější, píše list Izvestija s odvoláním na ředitele ústavu zkoumání námořního potenciálu Ruska, profesora Michaela Petersena.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20161005/3912795/Media-USA-nejnebezpecnejsi-zbran-ruske-lodstvo.html

 

Welt: Merkelová odsoudila Německo do naprosté izolace! Německá kancléřka Angela Merkelová ztratila poslední spojence v Evropě, a tím odsoudila zemi do úplné izolace, píše Die Welt. Kontroverzní řešení Merkelové se obrací proti ni se stále ničivějšími důsledky. Mezi nespokojenými státy se již vytvořily dva tábory: na jedné straně - Řecko, Portugalsko, Španělsko a Itálie, které nejsou ochotny nadále tolerovat ekonomický diktát Německa, na druhé straně - východoevropské státy, které už nechtějí slyšet o politice „otevřených dveří" a vzít si migranti, poznamenaly noviny.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/welt-merkelova-odsoudila-nemecko-do-naproste-izolace/

 

Bývalý špion MI5: ruská kontrarozvědka je mimořádně efektivní. Bezpečnost Velké Británie ohrožuje nejen islámský extremismus: čínští a ruští agenti pracují v ulicích britských měst a znají svou práci, uvádí korespondent Sky News.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/nazory/20161004/3915812/spion-mi5-ruska-kontrarozvedka-efektivni.html

 

Co je to záhadný „Plán B“ pro Sýrii? Náměstek ministra zahraničí v americkém kongresu mlžil, ale o to děsivější jsou obrysy variant války s Ruskem v Sýrii!

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/video-co-je-to-zahadny-plan-b-pro-syrii.html

 

Švýcarsko přitvrdilo: Má zákon na automatické vyhoštění cizinců. Návrh Švýcarské lidové strany (SVP) o automatickém vyhoštění cizinců za trestné činy byl schválen v referendu už v roce 2010, kterého se zúčastnilo 52,9 procenta oprávněných voličů, nyní jde ale o automatické vyhoštění. V prvé řadě jde především o vraždu a jiné závažné trestné činnosti, včetně znásilnění a dalších sexuálních trestných činů, loupeže a obchodování s lidmi. Automatické vyhoštění se vztahuje i na majetkovou trestnou činnost, podvody v oblasti sociální pomoci, jako je pobírání dávek nebo daňové podvody. Vyhoštění bude platit nejméně  po dobu 5 let, ale ne více než 15 let. V případě recidivy může být doba prodloužena na 20 let nebo dokonce na celý život za zvlášť závažné trestné činy.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/svycarsko-pritvrdilo-ma-zakon-na-automaticke-vyhosteni-cizincu/

 

Autor: 
Oddělení pro ideově-politickou práci a komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet