AltInfo 03. 10. 2016

3. 10. 2016

Václav Havel byl nicka... Ohromeně budete číst zpověď senátora. OSMDESÁTINY VÁCLAVA HAVLA. O Václavu Havlovi, který by v těchto dnech oslavil kulatiny, promluvil pro ParlamentníListy.cz i senátor Jaroslav Doubrava. A kritikou na adresu bývalé hlavy státu rozhodně nešetřil. „Byl to bezesporu komediant. Byl to prototyp úlisného politického jezuity,“ prohlásil o Václavu Havlovi. Řekl také, jak to podle něj bylo v roce 1989.

Největší výhodou Havla bylo, že to byl pěkně úlisný herec oslavující i  „humanitární bombardování“ Jugoslávie. Tím spadl do žumpy hysteriků a primitivů. Ale bezesporu uměl to, aby se koza nažrala a vlk zůstal celý… Jeho jednání bylo vypočítané na efekt. Kecání plné lásky. Vzpomeňte, jak se nechal přemlouvat, aby byl zvolen prezidentem. Vzpomeňte na jeho prolhaný projev o tom, jak komunisté straší nezaměstnaností atd. Vzpomeňte, jak rád se statečně zpil… To ostatně byla jedna z jeho nejoblíbenějších kratochvílí! A o tom, že to byl řádný alkoholik, svědčí jeho schovávání lahvinek před jeho ženou Olgou dokonce i v nemocnici, kde ho léčili za zápalu plic! A tak bych mohl pokračovat.

Od něho to byl primitivní žvást. Pravda a láska nikdy nevítězí. Vítězí ti, kteří mají moc, prostředky, prostě silou si prosadí svoje. To ukázala i nešťastná kriminálně pojatá kupónová privatizace. Nutnost být zhasnuto, aby vznikli ti bohatí, jak řekl pan Klaus a lidé kolem něho. Co na tom, že většinu národa ožebračili. V listopadu 1989 nedošlo k žádné superhrdinné akci studentů, umělců, občanů a disidentů, ale především k organizovanému předání moci, tedy skutečně k frašce. Lidé se spontánně radovali, že končí byrokracie, která jim nevyhovovala. A netušili, co je čeká… V rámci předání moci měla tehdy svou pozici i komunistická strana, která u toho byla. Havel odmítal jednat s některými komunisty, s nimiž neměl uzavřený pakt. Na to upozorňoval, pokud vím, i dnes již zemřelý europoslanec Míla Ransdorf. Tedy fraška k plné spokojenosti pravicového Občanského fóra a jednoho Havla.

Přirovnávat tu nicku k M. Zemanovi? To nemůžete myslet vážně! To prostě nelze srovnat. Havel jednal ve stylu „Vašku, vyskoč!“ (citace ze Švejka). Co se líbilo politikům na západ od českých pivovarů, to prohlašoval za nejlepší. Víte přece, že pro Slováky byl nepřijatelný, což napomohlo rozbití federace. Havel se podílel, jak víte, na rušení zbrojního průmyslu. Na Slovensku byla proto v roce 1992 ve srovnání s českými zeměmi čtyřnásobná nezaměstnanost. Západní zbrojovky se z toho mohly počůrat smíchy. Získaly zadarmo krásně velké trhy a vydělávají miliardy a miliardy. Prezident Zeman klade tak znepokojivé otázky a varuje, že EU a západní superhrdinové na ně nemají odpověď. A když už, tak dementní. Ani oni na M. Zemana prostě nemají. Ještě si všimněte toho, že v OSN hovořil Zeman spatra anglicky, na Rhodosu rusky. Tomu se říká diplomaticky vyvážené jednání politika. Není takovým šaškem, jako byl alkoholik, a přesto svatý Havel.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vaclav-Havel-byl-nicka-Ohromene-budete-cist-zpoved-senatora-456408

 

AMO v akci. Tuhle mi přinesla známá ze školy ukázat nabídku jakési amorální organizace ( AMO ), aby byli žáci škol přihlášeni do "simulací", které jim umožní lépe vstřebat ty správné názory. V pozvánce se dále dočítám, že "Putinovské Rusko nerespektuje mezinárodní právo", samozřejmě nemohla chybět zmínka o "anexi Krymu" a pak perla "Konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou dosud pokračuje válkou na Donbasu".

Pro skutečné labužníky je zde i věta "Ukrajina po revoluci zavádí reformy nezbytné k modernizaci a rozvoji země". No... Evidentně má AMO exkluzivní přístup k supertajným informacím, protože ani pozorovatelé OBSE dosud nenašli na Donbase ruské vojáky, takže mi stále uniká z jakého titulu to nazývají konfliktem "Rusko-Ukrajinským".  Nebo proč stovky tisíc obyvatel z této části Ukrajiny odešly do Ruska, tedy na území "agresora"... Neměli poradce z českých neziskovek a tak šli špatným směrem? Byli to Rusové nebo "separatisté" kdo zabil 6000 civilistů, kteří zemřeli po příletu raket ze strany Kyjeva směrem na domky a paneláky Donbasu? Upálení desítek lidí v Oděse bylo snad důsledkem ... závady v elektroinstalaci a zaseknutí dveří?

Podrobně: http://www.zvedavec.org/prispevky/2016/10/7042-amo-v-akci.htm

 

Oskar Krejčí: Přežít nudné volby do krajů a zbytečného Senátu. Diskuse o smyslu Senátu nikdy nebyla ukončena – pouze jedna názorová skupina byla umlčena, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz politolog Oskar Krejčí.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/oskar-krejci-prezit-nudne-volby-do-kraju-a-zbytecneho-senatu/

 

Ekonomka si nedá pokoj: Přijde krach. Veliký. A tvrdý, už se tomu nevyhneme. Evropa je na tom hůře než před krizí v roce 2008. Blíží se hodně neslavný konec. To opětovně tvrdí, tentokrát v rozhovoru pro časopis Týden, česká ekonomka Markéta Šichtařová. „Expanzivní monetární politika Evropské centrální banky je založena na snaze dostat do Evropy vyšší inflaci a zrychlit hospodářský růst navýšením množství peněz v oběhu. Obojí je ale špatně,“ tvrdí ekonomka. Nízká inflace je však podle ní vyvolána něčím úplně jiným než neochotou spotřebitelů utrácet – a to především situací na trhu komodit. 

„Tyto peníze sice nevyvolávají inflaci v cenách zboží a služeb, jak by ECB chtěla, zato způsobují ohromnou inflaci ve finančním světě. Projevují se v přepálených cenách akcií, dluhopisů i v záporných úrokových sazbách. A jak známo, každá taková cenová bublina končívá velmi neslavně. Právě takového neslavného konce se bojím,“ dodala. Podle jejího názoru v letech 2008 a 2009 krize sice měla proběhnout, aby se hospodářství pročistila, ale v pravém slova smyslu vlastně neproběhla. Pak je tu ještě onen druhý pohled skrze snahu zvýšit hospodářský růst, ačkoli jedno s druhým souvisí tak úzce, že to oddělovat není dost dobře možné. „Dnes má Evropa jako celek více dluhů než v roce 2008, ačkoli krizi v roce 2008 spustilo právě předlužení. Když to dáme dohromady – neočištěná struktura ekonomiky, nárůst zadlužení, inflace ve finančním světě a vystřílení veškeré munice centrálních bank –, pak nám z toho žádná pěkná budoucnost nekouká,“ sdělila Šichtařová.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ekonomka-si-neda-pokoj-Prijde-krach-Veliky-A-tvrdy-uz-se-tomu-nevyhneme-456399

 

Střípky z „válek policajtů“. Policie je uzavřené společenství se specifickými mezilidskými vztahy, utvářenými povahou policejní práce. Dovnitř není vidět, což je podmínka pro vznik dohadů a fám o tom, co se děje za zástěnou služebního tajemství. Oblíbeným námětem úvah o tajemných dějích uvnitř sboru jsou „války policajtů“. Někdy se skutečně odehrávají děje, jež by s trochou nadsázky takové označení snesly. Přečtěte si vyprávění o jednom z nich, který probíhá již několik let. Jsme národ s oslabenou historickou pamětí. Žijeme dnešními skandály, často médii účelově podsouvanými veřejnosti za účelem odvedení pozornosti od různých darebáctví, ale na skutečně závažné události, které se odehrály před pár lety, si vzpomene jen málokdo. Vyprávění o tom, že kdysi byl ministrem vnitra jakýsi Ivan Langer, který prosadil takovou právní úpravu postavení policejního prezidenta, že tento vysoký a případně nebezpečný sluha státu je prakticky neodvolatelný, mnohým připadá stejně nezajímavé jako zpráva o příčinách vyhynutí mamutů. Jako z šera dávnověku zní vyprávění o hysterických výbuších nevole představitelů tradičních politických stran, když do jejich pašalíku nečekaně vtrhla jimi vysmívaná netradiční strana Věci veřejné. Do zapomnění upadly rozhořčené boje mezi těmito vetřelci a skvadrou Petra Nečase o obsazení ministerstva vnitra, pak o pozici bývalého policejního prezidenta Oldřicha Martinů a po jeho vynucené resignaci o prosazení výběrového řízení na obsazení jím opuštěného křesla a o uznání na stranách nezávislého policejního prezidenta Petra Lessyho, jehož jmenování sice Petr Nečas s nechutí strpěl, ale nepodepsal. Nikdo se už ani nepodivuje nad náhlým vyklizením „véčkaři“ těžce vybojované pozice ministra vnitra Radkem Johnem a následným skomíráním jeho politické kariéry v účelově zřízené funkci místopředsedy vlády.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/stripky-z-valek-policajtu.html

 

ČT a rozhlas? Propagandistické manipulativní vysílání. Jejich šéfové kvůli kariéře zaprodali duši, říká bývalý šéf televize a přidává konkrétní příklady. ROZHOVOR. Podle senátního kandidáta Radima Hrehy (Alternativa pro ČR), který v minulosti zastával mimo jiných post generálního ředitele Slovenské televize, v polistopadovém období média selhala, zvláště ta veřejnoprávní. „Dovedete si představit, že byste se měli řídit nepodlože-nými informacemi, domněnkami a subjektivními hodnotícími úsudky třeba novinářů, kteří obdrželi cenu Ferdinanda Peroutky? Až na výjimky ortodoxních pravdoláskařů, kteří veřejnosti zprostředkovávají realitu deformovanou jejich optikou,“ uvažuje Hreha.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/CT-a-rozhlas-Propagandisticke-manipulativni-vysilani-Jejich-sefove-kvuli-kariere-zaprodali-dusi-rika-byvaly-sef-televize-a-pridava-konkretni-priklady-455935

 

Smrt Miloslava Ransdorfa: Nové čerstvé svědectví. Manželka zesnulého komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa se otevřeným dopisem obrátila na poslance České republiky. Smyslem jejího dopisu je prosba o spravedlivá řízení. „Aby nedocházelo k možným zanedbáním, která mohou skončit až ohrožením životů,“ napsala Ransdorfová v otázce ochrany zájmů občanů České republiky v zahraničí.

„Mimo jiné Všeobecná zdravotní pojišťovna opakovaně odmítala vydat policii manželovy zdravotní záznamy a její původní stanovisko, že není ve veřejném zájmu, aby byla tato informace známá, dokonce potvrdil i český nezávislý soud. Policie se těchto záznamů domohla po mnoha měsících. Přesto dodnes nemám k dispozici oficiální výsledky soudní pitvy, provedené na mou výslovnou žádost,“ dodala následně vdova. Podle jejích slov nedostala ani žádné odpovědi na otázky týkající se nečinnosti státních orgánů včetně české ambasády ve Švýcarsku. „Jsem přesvědčena, že kdyby kompetentní pracovníci dali najevo aspoň minimální zájem o manželovu situaci a zajistili mu léky, které mu byly ve vazbě odepřeny, nemuselo dojít k fatálnímu podlomení jeho zdraví, žil by a nadále prosazoval zájmy, o nichž byl přesvědčen, že jsou v zájmu jeho země. Ani orgány Evropské unie neprojevily sebemenší snahu zajistit pomoc poslanci EU. Vazební řízení ve Švýcarsku neproběhlo korektně, když manželovi nebyly poskytnuty všechny potřebné léky, přestože je měl ve svém vozidle,“ stěžuje si Ransdorfová. Podle jejího názoru se manžel stal obětí cílené kampaně.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Smrt-Miloslava-Ransdorfa-Nove-cerstve-svedectvi-456438

 

Loňský schodek byl revidován na 0,6 % z původních 0,4 %. Schodek veřejných financí za loňský rok byl Českým statistickým úřadem revidován na 0,6 % z původně udávaných 0,4 %.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/lonsky-schodek-byl-revidovan-na-06-z-puvodnich-04-/

 

Vítězslav Jandák: Havel nebyl oblíbený, byl vytvořený. Když vám budu v televizi měsíc pozitivně ukazovat opici, taky si ji zamiluje národ. OSMDESÁTINY VÁCLAVA HAVLA. O tom, jak vzpomíná na Václava Havla, jak to bylo dle jeho názoru s Havlovou oblíbeností i o tom, zda Havel udělal chybu, když nepostavil po roce 1989 komunisty mimo zákon, promluvil pro ParlamentníListy.cz poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD). Vyjádřil se i k Havlově oblíbenému „Pravda a láska zvítězí“. „Mně se to nezprotivilo od něj, mně se to zprotivilo až od té haldy různých darebáků a lumpů, kteří se k tomu připojili a ve jménu tohoto hesla udělali tolik svinstev, že to svět neviděl,“ vysvětluje Slávek Jandák. Ale vždyť on nebyl oblíbený. On byl vytvořený. Každý politik je svým způsobem vytvořený. Já jsem vždycky říkal ˜– když vám budu měsíc v televizi, v rozhlase, v dalších médiích pozitivně ukazovat opici, tak si ji za měsíc zamiluje národ, později celý svět. To je otázka jenom her, PR, marketingu…

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vitezslav-Jandak-Havel-nebyl-oblibeny-byl-vytvoreny-Kdyz-vam-budu-v-televizi-mesic-pozitivne-ukazovat-opici-taky-si-ji-zamiluje-narod-Pak-cely-svet-456370

 

Profesor Cyril Höschl: Evropa ztratila prozřetelnost. Možná už je na vzpamatování příliš pozdě. Selhání politiků, průšvih s vývozem demokracie... ROZHOVOR. Politici by v souvislosti s migrací měli podle uznávaného českého psychiatra Cyrila Höschla lidem vysvětlit, že nejde o to migranty nepřijmout a nepomoci jim, ale že jde o to podmínit naši pohostinnost jejich absolutním, bezvýjimečným a opakovaně deklarovaným odporem k násilí, k terorismu, k náboženskému islámskému fanatismu, od kterého se ne vždycky dostatečně distancují. „Myslím, že i obyvatelé chudých zemí v demokratických zemích integrovatelní jsou, ale je to obtížné a je to nesmírně závislé na množství a na překročení určité kritické meze a na agregaci do municipálních ghett,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz ředitel Národního ústavu duševního zdraví v Klecanech.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Cyril-Hoschl-Evropa-ztratila-prozretelnost-Mozna-uz-je-na-vzpamatovani-prilis-pozde-Selhani-politiku-prusvih-s-vyvozem-demokracie-456068

 

WikiLeaks zveřejnil další dopis Clintonové: USA musí zničit Sýrii kvůli Izraeli. WikiLeaks zveřejnil další z dopisu Clinton, datovaný 30.11.2015, ve kterém píše, že USA musí zničit Sýrii kvůli Izraeli. Tento dopis potvrzuje, že administrace Obamy organizovala občanskou válku v Sýrii rukama H. Clinton. „Nejlepším způsobem, jak pomoci Izraeli vypořádat se s rostoucím íránským jaderným potenciálem, je pomoci lidem Sýrie svrhnout režim Bašára Assada“, píše Clinton.

Podrobně: http://www.czechfreepress.cz/amerika/wikileaks-zverejnil-dalsi-dopis-clintonove-usa-musi-znicit-syrii-kvuli-izraeli.html

 

Kyjev se vylekal hromadného odchodu z armády. Prezident Ukrajiny Porošenko vetoval zákon předpokládající právo vojáků předčasně zrušit jimi podepsaný kontrakt s OSU. V úterý o tom informoval na brífinku v Kyjevě dočasně jmenovaný náčelník Hlavního velení a zástupce náčelníka Generálního štábu generálmajor Vladimír Talalaj. Za suchým konstatováním se skrývá velmi mnohé. V první řadě je to přiznání ukrajinských politiků a generálů, že je stále méně a méně těch, kdo si přejí bojovat za „jedinou Ukrajinu“ proti mýtickému „ruskému agresorovi“, ale ve skutečnosti proti vlastním spoluobčanům na Donbase. Nehledě na bujná prohlášení o tom, že vojsko přechází na kontraktní formu kompletací rychlým tempem, takže brzy se údajně vojenské správy nebudou muset uchylovat k povolávání a mobilizaci.

Podrobně: http://www.nwoo.org/2016/10/01/kyjev-se-vylekal-hromadneho-odchodu-z-armady/

 

Trump navrhl zavřít Hillary Clintonovou do vězení! Americký prezidentský kandidát z republikánské strany Donald Trump prohlásil, že jeho soupeřka v prezidentských volbách, Hillary Clintonová, by měla jít do vězení.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/trump-navrhl-zavrit-hillary-clintonovou-do-vezeni/

 

USA a Turecko vykonají pozorovací let nad Ruskem. USA a Turecko vykonají pozorovací let nad Ruskem v tureckém pozorovacím letadle v rámci Smlouvy o otevřeném nebi, Rusko vykoná pozorovací let nad Francií, oznámil vedoucí národního Centra pro snížení jaderného nebezpečí Sergej Ryžkov.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20161003/3905594/USA-Turecko-pozorovaci-let-nad-Rusko.html

 

Němci budou v Německu brzy menšinou: skoro 40% dětí do pěti let jsou cizinci. Němci jsou na dobré cestě k tomu, aby se ve své vlastní zemi stali menšinou. V důsledku zveřejnění údajů, jež odhalují skutečnost, že ve věkové kategorii do pěti let mají téměř čtyři děti z deseti cizí kořeny, mluví Michael Paulwitz o demografické změně, která bude představovat naprostý konec německého státu blahobytu. Tento žurnalista a historik předpovídá „tvrdé boje“ o zdroje, k nimž začne docházet v době, kdy se etničtí Němci stanou minoritou, a dodává, že rodilí Němci v této bitvě nakonec nevyhnutelně prohrají. Paulwitzův článek vyšel po pátečním zveřejnění oficiálních údajů německého federálního statistického úřadu. Z těch je sice zřejmé, že původem souvisejícím s migrací se vyznačuje „jen“ 21% celkové populace, Paulwitz však poznamenává, že takoví lidé se disproporcionálně nacházejí právě v mladších věkových skupinách.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7041-nemci-budou-v-nemecku-brzy-mensinou-skoro-40-deti-do-peti-let-jsou-cizinci.htm

 

Německo je sjednocené 26 let. Východ země ale nadále zaostává, i kvůli xenofobním tendencím. Před 26 lety se sjednotilo západní a východní Německo. Ovšem i po více než čtvrtstoletí je nová spolková republika stále rozdělená. Podle aktuální zprávy o stavu německé jednoty jsou to nyní zejména narůstající xenofobní tendence na východě země, které opět zdůrazňují hranici mezi východním a západním Německem. A jak varuje vládní zmocněnkyně Iris Gleickeová, může to mít do budoucna vážné důsledky.

Podrobně: http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/nemecko-je-sjednocene-26-let-vychod-zeme-ale-nadale-zaostava-i-kvuli-xenofobnim-tendencim--1655455

 

Odborníci usvědčili Trumpa a Clintonovou z omylů. Odborníci, prověřující pravdivost výroků kandidátů na prezidenta USA, usvědčili Donalda Trumpa i Hillary Clintonovou z četných nepřesností a přímých podvrhů v průběhu jejich televizních debat, které se konaly v pondělí.

Podrobně:https://cz.sputniknews.com/nazory/20160927/3881101/odbornici-trump-clintonova-omyly.html

 

Pár poznámek k propagandě o „Aleppu“ a syrské válce. Mainstreamová média a politici se v posledních dnech, v nichž syrská armáda s ruským letectvem a dalšími spojenci zahájila ofenzívu proti východním čvrtím Aleppa, začaly topit ve velkých slovech a hrůzných obrazech. Zkusím je v pár bodech zařadit do kontextu reality. Už i americká tradičně protiválečná média opakují tvrzení mainstreamu, podle něhož je v „pasti“ ve východním Aleppu „masakrováno“ na 250 tisíc obyvatel. Nicméně, čtvrt milionu obyvatel měly tyto části města před válkou a třeba britský The Guardian už loni v březnu konstatoval, že většina obyvatel před konfliktem uprchla, a tak před rokem a půl ve východním Aleppu žilo odhadem 40 tisíc lidí. Koncem července humanitárními koridory, které otevřelo Rusko, z východního Aleppa odešli další civilisté, ale zatímco džihád dalším civilistům bránil opustit město, Západ začal ruské humanitární koridory zpochybňovat, jako kdyby potřeboval, aby ve východním Aleppu zůstalo co nejvíc civilistů. Podle dostupných zpráv do východního Aleppa míří jen posily džihádu, ale zcela určitě se tam nevrátilo 200 tisíc civilistů, aby naplnili obecně opakované mantry o počtu obyvatel východního Aleppa… S tím souvisí i podivná, ale přesto neustále opakovaná představa o „aktivistech“, kteří z východního Aleppa dodávají „zaručené informace“ o ruských nebo syrských „zvěrstvech“. Co to tak asi znamená? Prodemokratický aktivismus v Sýrii prokazatelně existoval v prvních měsících tamního „arabského jara“ v roce 2011, tedy v době, než se počáteční demonstrace proměnily ve válku, do níž se zapojili „všichni kolem“. Opravdu si někdo umí představit, že ve čtvrtích ovládaných Al Kajdou a spřátelenými hrdlořezy může někdo být „prodemokratickým aktivistou“? A kdo západním médiím neustále dodává kontakty na takové „aktivisty“? Podle Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR), což je zdroj sice hodně pochybný, ale západními médii stále akceptovaný, ruské nálety v Sýrii za uplynulý rok zabily 9400 lidí, z toho 3800 civilistů. To je v zásadě skoro stejný „smrtící účet“, jakého dosáhli Saúdové při bombardování Jemenu, a v takovém „zdemokratizovaném“ Iráku bylo jen za září (!) zabito přes tisíc civilistů (a celkem skoro tři tisíce). Za celý letošní rok bylo přitom v Iráku zabito více než 11 tisíc civilistů. Přesto Spojené státy a „světové společenství“ mluví o „barbarství“ jen v souvislosti s „Aleppem“, zatímco o Saúdech či Iráku se mlčí, protože… proto. Americké letouny znovu zaútočily na východosyrský Dejrizor, který je obléhán Daešem. Tentokrát nebyla cílem posádka syrské armády, ale tamní mosty. Stalo se tak bez ohledu na skutečnost, že místní Daeš ke svému zásobování už dlouho používá lodě, čili nálety zničily jen další syrskou infrastrukturu.

Podrobně: http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22864-par-poznamek-k-propagand-o-aleppu-a-syrske-valce

 

Aktivista a podnikatel, který se rozešel s "kavárnou": Loňská migrace byl promyšlený plán. Cílem je fašismus, hrají nám divadlo o svobodě a demokracii. ROZHOVOR. Angažmá v protikorupčních organizacích, kde se setkal s příslušníky někdejšího disentu, či jinými zastánci směru zjednodušeně označovaného jako "pravda a láska", přivedlo podnikatele a předního ekonomického poradce Jaroslava Kuchaře k rozporu, který popsal i ParlamentnímListům.cz: Protikorupční program ano, ale na otázky směřování západní společnosti, vztahy s Ruskem, uprchlickou krizi a další témata je dle něj nutné mít svůj názor, odlišný od zmíněných kruhů. S pojmem „západní hodnoty“ mám trochu potíž. Abstrahuji tedy od takových „výdobytků“, naší civilizace, jako je fašismus, drancování kolonií, humanitární bombardování, vývoz demokracie tanky a barevnými revolucemi, podporování „našich zkurvysynů“ (např. Saúdská Arábie) a zabíjení těch „jejich“ (např. Libye) atd.

Je to ovšem jen šance s nějakou pravděpodobností. Proto by absolutně zásadní měly být dvě strategie v zahraniční politice ČR. Za prvé, realizovat tzv. politiku všech azimutů, což činí prezident Zeman, ale vláda nikoli. Za druhé, intenzivně jednat o výrazně hlubší spolupráci a společném postupu v rámci V4+ (to plus je Rakousko, ideálně ještě Slovinsko). V této skupině najít konsensus, kde jsou skutečné limitní podmínky setrvání v EU (migrační politika, TTIP…) a s touto vahou to dát jednoznačně najevo. Stejně tak postupovat vůči NATO, kde jde především o porušování článku 1 smlouvy: Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě OSN, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli OSN. Z tohoto článku se stal cár papíru.

Nevěřím ve „skupinové šílenství“ politiků, kde se někteří pohybují na hranici vlastizrady. Dokázat to zatím nejde, ale je mnoho indicií pro existenci plánu. Např. „obrácení“ Merkelové, která ještě v roce 2010 říkala, že multikulturalismus selhal. Připravenost „neziskovek“ a finančních zdrojů pro ně, připravenost pašeráků a jejich krytí Tureckem, Itálií, částečně Řeckem. Jalovost Frontexu, útoky proti Maďarsku, které jediné dodržovalo příslušné smlouvy o migrantech a uprchlících… Loňský rok, to byl dobře připravený plán; vše klapalo podle jasného scénáře včetně mediálních výstupů. My, kteří jsme zažili vymývání mozků za socialismu, jsme neztratili schopnost vnímat, když nás někdo tahá za nos.

Dalšími nepřímými indiciemi jsou veřejně známé strategie a ideologie. Opět mohu sáhnout ke George Friedmanovi ze Stratforu. Po internetu koluje video z jeho přednášky, kde říká, že jediným klíčovým zájmem USA v Evropě v minulých sto letech bylo zabránit úzké spolupráci mezi Německem a Ruskem. Říká tím, že USA potřebuje slabou Evropu. Také jsem se potkal s člověkem, který pracoval ještě před revolucí pro kontrarozvědku a říkal mi, že o použití migrace jako zbraně se „učilo“ již v 80. letech a obě strany měly připravené koncepce a postupy. V neposlední řadě upozorním na Thomase P. M. Barnetta, který se pohybuje 20 let v administrativě USA (hlavně v okolí Rumsfelda), který razí tuto tezi: Konečným cílem je homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vzniku světlé hnědé rasy v Evropě. Proto musí Evropa přijmout ročně 1,5 milionu přistěhovalců z třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90, lidí, kteří budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali. Proces globalizace navrhuje završit vytvořením jednoho světového náboženství, jedné kultury a smícháním ras na zeměkouli. O tom, kdo stvořil Talibán a Al-Kajdu, už se ví. Vznik ISIL v pouštích Iráku a Sýrie, kde americké satelity kontrolují každou píď země, nemohl proběhnout bez povšimnutí / souhlasu USA. Podle různých náznaků Pentagon ignoruje Bílý dům a dělá si svoji vlastní politiku, stejně tak CIA. Pokud bychom měli zasáhnout mozek ISIL podle návodu prezidenta Zemana, kde je asi tak geograficky umístěn? Rijád? Ankara? Langley? Pentagon?

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Aktivista-a-podnikatel-ktery-se-rozesel-s-kavarnou-Lonska-migrace-byl-promysleny-plan-Cilem-je-fasismus-hraji-nam-divadlo-o-svobode-a-demokracii-456389

 

Šimon Peres nebyl žádný mírotvůrce. Peres řekl, že ten masakr byl „trpké překvapení“. Byla to lež: OSN Izrael opakovaně upozorňovala, že tábor je plný uprchlíků. Když se svět doslechl o úmrtí Simona Perese, začal volat „zemřel mírotvůrce!“. Když jsem o Peresově smrti uslyšel já, vzpomněl jsem si na krev a oheň a zabíjení. Šimon Peres, který tehdy kandidoval na pozici ministerského předsedy Izraele – na post, který zdědil po atentátu na svého předchůdce Jicchaka Rabina – se rozhodl, že si před volbami vylepší vojenské skóre útokem na Libanon. Jako výmluvu použil budoucí držitel Nobelovy ceny míru rakety „kaťuša“, které přes libanonskou hranici předtím vyslal Hizballáh. Ty rakety byly ovšem odplatou za smrt malého libanonského chlapce, jenž přišel o život kvůli nastražené výbušnině, kterou za sebou pravděpodobně zanechala izraelská hlídka. Na tom ale nezáleželo. O několik dnů později došlo k útoku na izraelské vojáky, kteří se nacházeli v Libanonu poblíž obce Kana. Izrael opětoval palbu přímo do vesnice. První dělostřelecké granáty dopadly na hřbitov používaný Hizballáhem; zbytek letěl přímo do tábora fidžijských jednotek OSN, kde si našly přístřeší stovky civilistů. Peres pak oznámil: „Nevěděli jsme, že v tom táboře bylo soustředěno několik set lidí. Bylo to pro nás trpké překvapení.“ To byla lež. Izraelci od své invaze v roce 1982 okupovali Kanu léta, tábor měli nafilmovaný a dokonce před masakrem v roce 1996 vyslali nad tábor dron – to je fakt, který popírali, než mi jeden voják OSN dal videozáznam, na němž si ten dron natočil. Některé snímky z něj jsme zveřejnili v The Independentu. OSN opakovaně upozorňovala Izrael, že je tábor plný zajatců.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/10/7043-simon-peres-nebyl-zadny-mirotvurce.htm

 

Saakašvili oznámil, že se vrátí do Gruzie. Oděský guvernér Michail Saakašvili uvedl na setkání se svými příznivci ze strany Jednotné národní hnutí, že se vrátí do Gruzie.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/saakasvili-oznamil-ze-se-vrati-do-gruzie/

 

Kerry si postěžoval syrským opozičníkům na Rusy, kteří jej prý doběhli. Ministr zahraničí USA John Kerry prohlásil, že nebyl s to přesvědčit administrativu prezidenta Baracka Obamy, aby podpořila diplomatické úsilí o vyřešení syrského konfliktu reálnou hrozbou použití síly. Přiznal také, že jej ruští diplomaté "doběhli". Informuje o tom list The New York Times s odkazem na zvukový záznam Kerryho rozhovoru se zástupci syrské opozice, jenž je listu k dispozici. Kerry však přiznal, že rozšíření dodávek zbraní syrské opozici nebo přímý zásah do konfliktu může vést k "nepříjemným následkům". "Rusko zvýší sázky, Írán zvyší sázky; bude tam víc a víc Hizballáhu a Nusry. Saúdská Arábie a Turecko utratí všechny své peníze a vy všichni budete zničeni," řekl.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/kerry-si-postezoval-syrskym-opozicnikum.html

 

John Kerry: V Sýrii nás Rusové přechytračili! Americký ministr zahraničí John Kerry řekl, že ho v syrském problému „Rusové přechytračili", napsaly The New York Times s odkazem na 40minutový zvukový záznam provedený v kuloárech Valného shromáždění OSN.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/john-kerry-v-syrii-nas-rusove-prechytracili/

 

Talibové zahájili útok na severu Afghánistánu. Bojovníci radikálního hnutí Talibán začali útočit v provincii Kundúz na severu Afghánistánu, informuje agentura France Presse.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20161003/3905685/Talibove-zahajeni-utok-na-severa-u-Afghanistan.html

 

Velitel teroristů: Ano, máme zbraně od Američanů. A chceme jich víc. Abu Al Ezz velí teroristické organizaci an-Nusrá, která je považována za „dceřinou“ organizaci al-Káidy. V rozhovoru s německým novinářem Jürgenem Todenhöferem tvrdí, že Američané jeho organizaci nepřímo podporují. Al Ezz otevřeně přiznává, že Spojené státy podporují povstalce. Nikoli však přímo, ale přes jiné země. „Nejsme však s dodávkami zbraní úplně spokojeni. Měli bychom dostávat sofistikovanější zbraně. Například tanky jsme dostali z Libye přes Turecko,“ líčí vůdce teroristického uskupení s tím, že jeho jednotky také měly od začátku k dispozici zahraniční experty. „Spolupracovali s námi velitelé z Turecka, Kataru, Saúdské Arábie, ale i Izraele a Spojených států.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Velitel-teroristu-Ano-mame-zbrane-od-Americanu-A-chceme-jich-vic-456413

 

Fondy stahují kapitál z Deutsche Bank. Evropa se bojí bankovní krize. Evropskému bankovnictví přibyla k Řecku a Itálii další hrozba. Nepříjemné situaci čelí největší německá banka Deutsche Bank. Její akcie ztratily od začátku roku již polovinu hodnoty, v pátek se na chvíli propadly i pod psychologickou hranici 10 eur. Koncem týdne začaly z Deutsche Bank stahovat kapitál americké hedgeové fondy. Před lety se totéž stalo americké investiční bance Lehman Brothers, jejíž pozdější pád se stal synonymem globální finanční krize.

Podrobně: http://archiv.ihned.cz/c1-65460640-evropa-se-boji-bankovni-krize

 

Hořká pilulka pro libru: Proces vystoupení z EU začne v březnu 2017. Theresa Mayová, nová britská premiérka, konečně načrtla trhům cestovní mapu k brexitu. Vyšla tak do velké míry vstříc tlaku evropských politiků, kteří chtěli, aby Británie co nejdříve vyložila na stůl karty a začala jednat. Článek 50 (startující oficiální 2leté jednání o brexitu) chce aktivovat nejpozději do března 2017 a vystoupit z Unie pak logicky plánuje v roce 2019. Navíc se zdá, že startovací pozicí ve vyjednáváních bude tzv. “tvrdý brexit” - prioritou Mayové podle posledních slov bude převzít plnou kontrolu nad migrační politikou a tím pádem pravděpodobně do velké míry obětovat dnešní volný přístup na jednotný evropský trh.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/horka-pilulka-pro-libru-proces-vystoupeni-z-eu-zacne-v-breznu-2017/

 

V Británii prohlásili, že jednání o Sýrii nemohou pokračovat. Šéf britské diplomacie Boris Johnson prohlásil, že letecké nálety na nemocnice v Sýrii jsou válečným zločinem, což znemožňuje pokračování mírových jednání o urovnání.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20161003/3905481/V-Britanie-jednani-o-Syrie-pokracovani.html

 

Rakouský ministr vyzval EU, upustit od sankcí a dohody TTIP! Rakouská vláda si vyzývá k něčemu, co si Česko nedovolí: EU musí hledat strategii ústupu ze sankční politiky ve vztahu k Rusku a upustit od beznadějné dohody o volném obchodu a investiční partnerství (TTIP) mezi USA a EU.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/rakousky-ministr-vyzval-eu-upustit-od-sankci-a-dohody-ttip/

 

Bumerang odplaty. Rusko odrazilo útočný trumf amerických jestřábů. Anglosasové se připravovali použít ke zničení Sýrie stejný postup, který použili v Iráku a v Libyi. Letecké útoky, podněcování vzpoury, vyvolání chaosu, vykradení zdrojů a nakonec zničení země. Nebýt Ruska, všechno by se jim zdařilo.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/10/bumerang-odplaty-rusko-odrazilo-utocny.html

 

Zastánce Merkelové - Schäuble vyzval k podpoře „německého islámu". Nejbližší zastánce německá kancléřky Angely Merkelové, ministr financí Wolfgang Schäuble vystoupil na podporu „německého islámu".

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/zastance-merkelove-schauble-vyzval-k-podpore-nemeckeho-islamu/

 

New York Times o Trumpových miliardových ztrátách. Kandidát na post prezidenta USA za Republikánskou stranu Donald Trump hlásil v roce 1995 ztráty ve výši téměř jedné miliardy dolarů, což by mu mohlo podle zákona dovolit, aby neplatil 18 let daně, píše list The New York Times.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/20161003/3904626/New-York-Times-Trump-miliardy-ztraty.html

Autor: 
Oddělení pro ideově-politickou práci a komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet