AltInfo 29. 09. 2016

30. 9. 2016

Alternativní informace                                                                               29. 9. 2016

 

 

Šokující lži o potravinách! Rozhovor s člověkem z branže, který odhaluje, jaký hnus jíme. Platí u potravin, že čím jsou dražší, tím kvalitnější? Člověk z branže hovoří, že od všech dostáváme to stejné. Miroslav Spišiak (66) byl oblastní ředitel pro východní Evropu ve firmě dodávající pomocné suroviny výrobcům potravin se sídlem v Rakousku. Později přešel na druhou stranu barikády, angažuje se ve spotřebitelské oblasti, publikuje a přednáší.

Podrobně: http://necenzurovane.net/15/otrava.html

 

Valorizace důchodů 2017 – kalkulačka. Co je to valorizace? Valorizace důchodů je zvýšení důchodů nejčastěji od lednové splátky důchodu. Valorizace důchodů se provádí ode dne splatnosti důchodu – zažitým omylem je, že k valorizaci dochází od 1.1. daného roku, to však není pravda. V případě, že splatnost důchodu důchodce je např. až 20. dne v měsíci, je valorizace provedena až od tohoto data (tedy např. od 20. ledna).

Podrobně: http://www.naseduchody.cz/valorizace-duchodu.html

 

VIDEO. Uprchlíci si žijí zadarmo. Máte tady větší svobodu než u nás, naříká krajanka, která ze Západu přijela demonstrovat do Prahy. Na středeční demonstraci proti islamizaci Evropy, kterou spolupořádal Úsvit s Blokem proti islamizaci, dorazili ze Švýcarska, kam před řadou let emigrovali, i manželé Slavíčkovi. V rozhovoru, který po skončení akce poskytli redaktorce ParlamentníchListů.cz, se podělili o postřehy o muslimských uprchlících, které ve stále větším množství žijí i v této zemi. „Od dob proroka Muhammada měl islám Evropu ve svém hledáčku. Nedávno započatá takzvaná uprchlická krize se pro islám snaží dobýt to, co není schopen sám vytvořit,“ varoval kupříkladu šéf britské Pegidy Tommy Robinson. „My nemáme kam jít jako někteří, kteří k nám přicházejí z různých zemí, neumějí si doma udělat pořádek a myslí si, že tady budou drancovat naše sociální systémy a poroučet nám, jak jsou zvyklí ve svých zemích,“ rozhorlil se exsenátor Vladimír Dryml, který nyní znovu usiluje o post senátora jako nezávislý na kandidátce Úsvitu. Ve Švýcarsku by prý nebyla demonstrace proti islámu vůbec možná. „Máte tady bohužel větší svobodu slova než tam,“ posteskla si. „Švýcarsko, taková pěkná země, kdo by to byl řekl,“ podivovala se kolemjdoucí, která zaslechla slova paní Slavíčkové.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/VIDEO-Uprchlici-si-ziji-zadarmo-Mate-tady-vetsi-svobodu-nez-u-nas-narika-krajanka-ktera-ze-Zapadu-prijela-demonstrovat-do-Prahy-455858

 

Havlův pomník na místě sprosté zlodějiny. "Nešťastný příběh provozní budovy Národního divadla, kterou v roce 1990 omylem v první restituční vlně získaly sestry voršilky a za tři roky ji tajně a podezřele za milióny prodaly, má nečekané pokračování."
Bylo o tom napsáno a doloženo tolik, že je opravdové chucpe pojmenovat toto místo Havlovým jménem. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. V den pojmenování piazzetty se tam objeví Havlův pomníček připomínající, o co tehdy šlo. Zdůrazňuji – neodstranitelný. Bude tam znovu a znovu. V nejrůznějších podobách. Aby se připomínalo, kam až může zajít odcizená moc, o jejíž zrod se Havel (bohužel) významně zasloužil.

Podrobně: http://radimvalencik.pise.cz/3869-havluv-pomnik-na-miste-sproste-zlodejiny.html

 

Alena Vitásková na lochnesce. Domnívám se, že období od 1. září 2016 do senátních voleb ve dnech 7.-8. října 2016 je pro Alenu Vitáskovou nejnáročnější zkouškou výkonnosti a odolnosti, které se musela v životě podrobit. Navazuje přirozeně na vše dobré i zlé, co ji potkalo za jejího působení v čele Energetického regulačního úřadu. 

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/alena-vitaskova-na-lochnesce.html

 

Keremidský (SPO): Největší předvolební lež Starostů. V předvolební kampani v Jihomoravském kraji je spousta volebních hesel, které symbolizují každý kandidující subjekt a mají svým způsobem svoji logiku. Logiku však nemá jedno použité slovo, o které se navíc TOP 09 a STAN v kraji hádají... To použité slovo je "starostové" a jedná se o jednu z největších předvolebních lží těchto voleb. Dát si na billboardy heslo, že "starostové mají větší podporu než prezident" je jedna věc. Vydávat ale všechny starosty všech měst a obcí za příznivce STANu je však jeden velký nesmysl a lež, stejně tak jako jejich žaloba na TOP 09, která ovšem vystupuje ve volbách jako TOP 09  "s podporou starostů".  

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Keremidsky-SPO-Nejvetsi-predvolebni-lez-Starostu-455856

 

Pískání a křik na Miloše Zemana: Drsná dohra a řežba o to, co začne zítra. Kalousek se o sobě něco dozví. „Český prezident je ostudnou součástí Putinovy dezinformační kampaně, jež chce rozbít jednotu EU a západních spojenců s cílem vrátit časy, kdy Rusko ve studené válce rozhodovalo o osudech světa,“ uvedla v anketě ParlamentníchListů.cz Džamila Stehlíková (LES). Jaroslav Foldyna (ČSSD) oponoval: „Vytváření rusofobie v české společnosti je snahou umělého vytváření nepřítele, aby se odpoutala pozornost od skutečných problémů. Světová finanční oligarchie žene svět do konfrontace, aby si zajistila zisky a moc. Sponzoři terorismu křičí, že oni jsou andělé míru, a realistickou politiku označují za ďáblovo znamení. Kdo prosazuje tradiční hodnoty, ten je podle nich agentem Kremlu a Putina.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Piskani-a-krik-na-Milose-Zemana-Drsna-dohra-a-rezba-o-to-co-zacne-zitra-Kalousek-se-o-sobe-neco-dozvi-455811

 

Lukáš Kovanda: Co dnes čekat od České národní banky? S „koulí u nohy“ bude kráčet i dál. Česká národní banka měla v září plně ruce práce s obranou svého kurzového závazku. Podle všeho v tomto měsíci vydala v rámci aktivní intervence letošní nejvyšší měsíční objem korun. Ve stanovisku k dnešnímu měnově politickému zasedání se proto patrně pokusí znovu trhy poměrně důrazně ujistit, že to s opuštěním intervence ve druhém pololetí příštího roku opravdu myslí vážně. Jinými slovy, zasedání využije k pokračování své verbální intervence za obranu kurzového závazku.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Lukas-Kovanda-Co-dnes-cekat-od-Ceske-narodni-banky-S-kouli-u-nohy-bude-kracet-i-dal-455884

 

Michael Rada: Víte, že byl světový den bez aut? Co, Vy jste to v tom svém městě nezaznamenali? A ani v sousedním? Ani na dálnicích, silnicích, ulicích, parkovištích, Praze, Brně, Ostravě, či Plzni? Myslím, že důvodem je to, že podobné dny jsou většině politiků ukradené, kam by totiž dali modrý majáček.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Michael-Rada-Vite-ze-byl-svetovy-den-bez-aut-455859

 

Kdo vystřídá Sobotku? To budete koukat. Kdo by mohl vystřídat Bohuslava Sobotku v čele ČSSD? Možných adeptů ve straně moc není, čím dál častěji se ale prý hovoří o jménu, které vůbec nepůsobí ve strukturách strany. Sobotkovým nástupcem a jediným sociálním demokratem, který by mohl porazit Andreje Babiše, by prý mohl být nejmocnější český odborář Josef Středula.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdo-vystrida-Sobotku-To-budete-koukat-455733

 

Petr Báča: Schyluje se k návratu OPECu? Zástupci producentů ropy sdružení v OPECu se v Alžíru dohodli na koordinovaném omezení produkce. Podle dosud známých informací by mělo jít o snížení produkce o cca 250-750 tisíc barelů denně. Prozatím sice šlo jen o neformální jednání či konzultace, nicméně i tak je na trzích jejich dopad více než patrný. Cena ropy Brent po nečekaných zprávách vzrostla včera odpoledne asi o 7,5 % a dostala se do blízkosti 49 USD/barel.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Baca-Schyluje-se-k-navratu-OPECu-455886

 

Drancování světa. Historie a politika MMF. Následující text je předmluva knihy Ernsta Wolfa „Drancování světa. Historie a politika MMF“, Tectum Verlag Hamburg, 2014, www.tectum-verlag.de. Kniha je dostupná v angličtině a němčině. Žádná jiná finanční organizace neovlivnila životy většiny obyvatel světa v posledních padesáti letech výrazněji, než Mezinárodní měnový fond (MMF). Od svého vytvoření po druhé světové válce rozšiřovala sféru svého vlivu do nejvzdálenějších koutů Země. V současné době má 188 členských zemí na pěti kontinentech. Kvůli jeho statutu „věřitele poslední instance“ nemají vlády obvykle na výběr, než přijmout nabídku MMF a podvolit se jeho podmínkám – tím je daný stát chycen do pavučiny dluhu, který se, v důsledku úroků, složených úroků a jistin, neustále prohlubuje. Následný tlak na státní rozpočet a domácí ekonomiku nevyhnutelně vede ke zhoršení jejich finanční situace, kterou pak MMF využije jako záminku pro požadování dalších ústupků ve formě „úsporných programů“. Následky jsou pro obyčejné lidi zasažených zemí (povětšinou s nízkými příjmy) katastrofické, protože jejich vlády se řídí stejným vzorcem a přehazují účinky úsporných opatření na zaměstnance a chudé. Takto stály programy MMF miliony lidí jejich práci, upřely jim přístup k odpovídající zdravotní péči, fungujícím vzdělávacím systémům a slušnému bydlení. Učinily jejich jídlo nedostupným, zvýšily počet bezdomovců, okradly staré lidi o ovoce jejich celoživotní práce, podporovaly šíření nemocí, snížily věk dožití a zvýšily dětskou úmrtnost.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7039-drancovani-sveta-historie-a-politika-mmf.htm

 

Jsi blbej, nebo navedenej? Tereza Spencerová sleduje Merkelovou a další a prostě si nemůže pomoci. A Sýrie? Už opravdu silná káva… OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ. Merkelová a země postižené migrační krizí se opět shodly, že se neshodnou. V Sýrii se Rusko rozhodlo zvítězit silou, poznamenává editorka Literárních novin a analytička Tereza Spencerová. V rámci svého pravidelného shrnutí týdenních událostí se pozastavuje i nad aktuálním křikem kvůli připomínání ukrajinských vražd Židů, vyhnout se nemohla samozřejmě ani vyšetřování pádu letadla MH17.

Byla odhalena už většina lží o válce v Iráku nebo v Libyi a stejně se nic nestalo – tím myslím, že nikdo z iniciátorů těch vylhaných agresí a válečných zločinů a ani nikdo z jejich nadšených „propagandistů“ nebyl potrestán. Svět běží dál, jen s pár zbytečnými problémy – včetně migrační krize – navíc. Nicméně třeba propagandistická hra kolem Aleppa je fakt už silná káva: Západ – to je ta demokratická část světa, co tak bojuje proti tomu terorismu, víte? -- až hystericky brání oddíly džihádu ve východní části města, kde je značná část obyvatel fakticky držena jako živé štíty, a zcela přehlíží rakety a dělostřelecké útoky džihádu, které zabíjejí ve „zbytku“ města, v němž žije přes milion lidí včetně normálních sunnitů, alávitů nebo třeba křesťanů a Kurdů. A když „naši umírnění teroristé“ podříznou malého Palestince a ještě si to hrdě nahrají na YouTube, tak z USA zazní, že podle „jednoho incidentu“ přece nelze rozhodovat, kdo je hrdlořez a kdo ne. A bizarní je i postoj Západu k al-Káidě: na jedné straně ji USA mají na seznamu teroristů, ale na druhé straně na její oddíly v Sýrii bůhvíproč neútočí, a když si pak jeden z jejích syrských lídrů v rozhovoru s německým novinářem a poslancem Jürgenem Todenhöferem postěžuje, že jim USA zbraně sice dodávají, ale málo, tak se přece jen kdosi „napne“ a argumentuje, že onen rozhovor je hoax, protože velitel al-Káidy na fotce nosí na ruce zlatý prsten, a to by přece žádný káidistický asketa nikdy neměl… Stačí ale pár minut googlovat a snímky, na nichž má „asketa“ Usáma bin Ládin prsten, najdete. A to by bylo humanitárního povyku, kdyby syrský režim odpojil vodu pro celé Aleppo, ale protože to nyní udělali „naši“ džihádisté, tak západní, formálně stále ještě demokratičtí politici mlčí. A John Kerry mezitím hrozí Rusku, že když nepřestane útočit na džihádistické východní Aleppo, přestane s nimi Washington mluvit. Rozum zůstává stát. Je mi fakt záhadou, jak se západním politikům tak dlouho daří podporovat teroristy a přitom mít média – respektive jejich majitele, samozřejmě – na své straně a vytvářet virtuální realitu. Pozemní ofenzíva proti džihádu ve východních čtvrtích Aleppa začala. Po dvou dnech hlásí dvě osvobozené čtvrti. Po krachu všech možných jednání s USA Rusům a Syřanům, Íráncům, šíitům obecně a Kurdům vlastně ani nic jiného nezbývá a potvrzuje se to, co jsem tvrdila (nesnáším takové to „Já vám to říkala!“) už v únoru, tedy že se syrská válka ve finále rozhodne spíš na bojišti než za jednacím stolem. Není jasné, na co by vlastně měli Rusové a spol. ještě čekat. Fakt, že Západ zesiluje své politické a mediální „tlampače“ v zásadě jen znamená, že prohráváme. Drastické obrázky z vybrané syrské lokality při současném tutlání obrázků našich obětí v Afghánistánu, Iráku, Libyi nebo Sýrii či tutlání obětí „našich“ teroristů jsou ve finále zase jen obrázky. Války jsou hrůzné. Když jsme u toho, tuhle jsem narazila na fotku neuvěřitelně zdeformovaného dítěte, které se před pár dny narodilo ve Vietnamu, postižené rezidui americké chemické války, čili tzv. agent orange… Zajímá to ale ještě někoho?

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Jsi-blbej-nebo-navedenej-Tereza-Spencerova-sleduje-Merkelovou-a-dalsi-a-proste-si-nemuze-pomoci-A-Syrie-Uz-opravdu-silna-kava-455866

 

Oldřich Rambousek: Neustále se vychvalují, nazývají se osvoboditeli, a přitom jsou to váleční zločinci, kvůli kterým byly povražděny miliony Evropanů. V učebnicích dějepisu nikde nenaleznete ani zmínku o tom, že USA vydělaly na 2. světové válce nejvíce, že čistě účelově podporovaly jak nacistické Německo, tak Sovětský svaz. Nikde žádná zmínka o tom, že USA je světový zloděj číslo jedna, že USA mají obrovský podíl na genocidě evropského obyvatelstva. Nelze kvalitně dohledat způsob financování Marshallova plánu a jeho nastavení jakožto dvoustranné dohody. Otázkou zůstává, proč! Proč nesmí evropské národy znát pravdu? Oblastí, ve kterých USA podporovaly nacisty, bylo povícero, a tak vyberu ze seznamu ty nejvýznamnější. Každý z nás jistě pochopí, že pro úspěšné vedení války potřebuje armáda řádné zabezpečení, logistiku a hlavně-POHONNÉ HMOTY. V oblasti pohonných hmot bylo Německo cca z 80 % závyslé na dovozech zvenčí. Značnou část těchto potřeb vykrývala Americká společnost STANDARD OIL, která vlastnila téměř polovinu podílu na těžbě ropy v Rumunské Ploješti. Tento zdroj ropy byl pro Německo zásadní. Dále se do Německa vozila ropa v tankerech a to především pod Panamskou vlajkou nebo se plnily Německé tankery a ponorky přímo na moři. S firmou Standard OIL velmi úzce spolupracovala Německá společnost IG FARBEN , které STANDARD OIL pomohla postavit a zprovoznit dvě továrny v Německu na výrobu syntetického benzinu. Zde se spolupráce ještě zvýšila poté, co inženýři IG FARBEN vytvořili technologii na výrobu syntetické gumy o kterou STANDARD OIL měla eminentní zájem. Společnost STANDARD OIL byla později přejmenována na společnost ESSO. S nacisty též kooperovala firma TEXACO. Za zmínku zde jistě stojí, že IG Farben byla autorem a výrobcem vražedného plynu používaného k vraždění lidí  v koncentračních táborech pod názvem Cyklon B.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Oldrich-Rambousek-Neustale-se-vychvaluji-nazyvaji-se-osvoboditeli-a-pritom-jsou-to-valecni-zlocinci-kvuli-kterym-byly-povrazdeny-miliony-Evropanu-455892

 

Syrští bojovníci dostávali ze zahraničí nové střely pro Grady. Bojovníci syrské opozice dostávali ze zahraničí střely nového typu pro raketomety Grad, oznámila agentura Reuters. Dodávky začaly poté, co syrská armáda přešla do útoku v Aleppu, řekl agentuře polní velitel povstalců Fares al-Bayoush. Bojovník Fronty an-Nusrá oznámil, že USA dodávaly této skupině komplexy TOW. Množství dodaných raket označil velitel za „skvělé". Neupřesnil, jaký právě stát tuto munici dodal. Podle jeho slov se střely pro Grady dodávaly i dříve, munici tohoto typu však dostali rebelové poprvé.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160928/3888985/syrsti-bojovnici-nove-strly-grady.html

 

Na krok od třetí světové: USA zvažují letecké údery na syrskou armádu! Americká administrativa zahájila studii opatření na zvýšení vojenské podpory syrské opozici, kdy je také zvažována možnost zahájení úderů proti pozicím syrských vládních sil. Jak uvedla RIA Novosti, sdělila to agentura Reuters s odvoláním na zdroje v Bílém domě. Je zřejmé, že ačkoliv to agentury explicitně nesdělují, jednalo by se o kroky, které rozpoutají vojenské operace a násilí v Sýrii na novou úroveň, která může vést až k přímé konfrontaci Ruska a Spojených států! Podle zdroje agentury se diskuse koná na expertní úrovni, konkrétní návrhy ke schválení americkým  prezidentem dosud nebyly nepředloženy. Bílý dům zahájil diskusi na pozadí komplikací jednání mezi Washingtonem a Moskvou o Sýrii. Ministr zahraničí John Kerry v rozhovoru s ruským protějškem Sergeje Lavrovem dříve řekl, že Spojené státy mají v úmyslu pozastavit spolupráci s Ruskem, pokud se nezastaví útok na Aleppo. Jedno z možnost jak vyřešit konflikt obsahuje svolení zemí Perského zálivu, které podporují opozici v Sýrii, dodávat oponentům Bašára Asada high-tech zbraně. Zároveň Washington je stále proti dodávkám přenosných protiletadlových řízených střel, které by mohly padnout do rukou teroristů. Méně pravděpodobným variantou jsou podle zdrojů letecké údery na základny syrského letectva - tato opatření budou riskantní vzhledem k tomu, že se pod palbu mohou dostat i ruští vojáci.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/na-krok-od-treti-svetove-usa-zvazuji-letecke-udery-na-syrskou-armadu/

 

VIDEO Ach jo. Takto dopadla krásná Paříž. Paříž je stejně jako Berlín, Londýn nebo Amsterdam považována za multikulturní metropoli. Podle aktuálních odhadů nejméně čtvrtinu zdejší populace tvoří osoby narozené mimo území Francie. Jak ukazuje video, jež koluje internetem, v devatenáctém okrsku to vypadá v ulicích jako v Africe. Autor více než tříminutového videa se prochází několik set metrů po Avenue de Flandres, která patří k hlavním tepnám devatenáctého okrsku Paříže. Právě zde se soustřeďuje početná komunita ze subsaharské Afriky a záběry jasně dokazují, že Paříž se v této části podobá spíš africkým než evropským metropolím. Na chodnících polehávají afričtí migranti, podél silnice jsou vztyčeny stany a všude se válí hromady odpadků. Afričané sedí na krabicích, špinavých dekách či přímo na zemi. Přímo vedle zaparkovaných aut živě debatují, popíjejí, jedí, zpívají nebo jen odpočívají po „dobře vykonané práci“. Místem se podle očitých svědků šíří nesnesitelný zápach a původní obyvatelé Paříže se do těchto končin svého města raději ani nevydávají. Tato skutečnost je ostatně z videa jasně patrná, protože se v záběrech prakticky „bílí“ Pařížané vůbec neobjevují.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Ach-jo-Takto-dopadla-krasna-Pariz-455888

 

Turecká národná bezpečnostná rada odporučila predĺženie výnimočného stavu. Turecká Národná bezpečnostná rada odporučila v stredu predĺženie trojmesačného výnimočného stavu, ktorý bol v krajine zavedený po zmarenom pokuse o prevrat z 15. júla. Informovala o tom dnes štátna tlačová agentúra Anadolu.

Podrobně: http://www.hlavnespravy.sk/turecka-narodna-bezpecnostna-rada-odporucila-predlzenie-vynimocneho-stavu/838123

 

Rusko a Čína vadí. Jiné země naši „disidenti“ nekritizují, i když také ubližují lidem, stojí v MF Dnes. Návštěva ruským režimem stíhaného umělce Olega Vorotnikova v Česku nám nabízí smutný pohled na to, kam došli ti, kdo se dřív rvali za lidská práva, a zejména jejich následovníci, konstatuje redaktor Mf Dnes Vojtěch Srnka. Novinář připomíná, že Vorotnikova přivezli do Česka lidé, kteří „tak rádi“ kritizují Rusko. Původně chtěli ruským režimem stíhanému umělci pomoci na útěku, když však vyšlo najevo, že je k nám a Západu skoro stejně kritický jako k Putinovi, dávají od něj honem ruce pryč. „Někteří by snad byli nejraději, kdyby ho policie opravdu poslala zpátky do Ruska,“ podotýká Srnka.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusko-a-Cina-vadi-Jine-zeme-nasi-disidenti-nekritizuji-i-kdyz-take-ublizuji-lidem-stoji-v-MF-Dnes-455885

 

Oficiálny Kyjev si želá len vojnu. Vláda v Kyjeve si neželá vyplnenie Minských dohovorov, práve naopak – vyostruje situáciu a snaží sa vyprovokovať nový vojenský konflikt.  Svedčí o tom aj vyhlásenie Jevgenija Marčuka,  účastníka kontaktnej skupiny v Minsku, ktorý publikoval svoj názor na sociálnych sieťach. Analýze posledných udalostí na Ukrajine sa venoval Andrej Ivanov. Slová Marčuka však očividne majú aj iný význam. Ukazuje sa, že Kyjev nielenže nechce zastaviť bojové akcie na línii frontu s DNR a LNR, ale že sa znova chystá rozvinúť masívne bojové operácie. Ako už Andrej Ivanov naznačil, Kyjev nechce odpovedať obyvateľom Ukrajiny na otázky o zhoršení situácie v Krajine. Porošenko a ukrajinskí politici v Kyjeve totiž nebudú vedieť vysvetliť Ukrajincom, že prečo ak sa nebojuje, aj naďalej rastú ceny a nezamestnanosť a stále sa zhoršuje sociálno-ekonomické postavenie obyvateľstva? Prečo keď Ukrajina vedie vojnu s Ruskom oficiálne žiadna vojna vyhlásená nebola? Navyše, keď sa skončí rinčanie zbraňami na línii LNR a DNR, Ukrajina bude nútená ekonomicky spolupracovať s Moskvou a zo štátmi Spoločenstva nezávislých štátov (bývalé republiky ZSSR) a bude musieť ukončiť svoju rusofóbsku rétoriku a pôsobenie, ktoré je v záujme amerických jastrabov a neoconov. Na “vojnu” môže Kyjev zvaliť všetky svoje neúspechy. Je očividné, že Európa je už unavená Ukrajinou, sľubovaný rast životnej úrovne nenastal a takisto v nedohľadne sú všetky ambície Ukrajincov týkajúce sa vstupu do NATO a EÚ. Ak by nebolo strašením vojnou na východe, Porošenko a ukrajinská chunta by už dávno politicky skončila. Podľa Vladimíra Rogova Porošenko ťahá čas, pretože dúfa a všetky svoje nádeje spája s víťazstvom Hillay Clintonovej v prezidentských voľbách. Clintonová postavila svoj politický program na konfrontácii s Ruskom a Porošenko chápe, že ona jediná bude pokračovať v jeho podpore. Donald Trump sa s Porošenkom odmietol stretnúť a Porošenko momentálne uvažuje, že vyostrenie situácie na Ukrajine môže pomôcť Clintonovej získať hlasy nerozhodnutých amerických voličov, masírovaných rusofóbnymi postojmi viacerých amerických médii. Navyše ak by Kyjev naozaj chcel mier a začal by uskutočňovať jednotlivé body Minských dohovorov, musel by na Donbase znovu vybudovať ukrajinský bankový systém a vyplatiť dlhy na penziách za 2 roky, túto dobu totiž  Kyjev nevypláca  penzistom ich dôchodky. Pritom penzisti celý život pracovali a za vyostrenie politickej situácie na Ukrajine v skutočnosti nemôžu.

Podrobně: http://www.hlavnespravy.sk/oficialny-kyjev-si-zela-len-vojnu/838170

 

Expertka: Ankara se stává tajným vazalem Moskvy. Putin umožnil Erdoganovi zahájit vojenskou operaci v Sýrii, a ten se tak stal jeho dlužníkem, tvrdí Dorothée Schmidová, expertka Francouzského institutu mezinárodních vztahů  v článku Le Mond. "Ankara se stává tajným vazalem Moskvy," říká expertka na Turecko. Invaze tureckých vojsk do Sýrie proběhla se souhlasem Moskvy a je  zlomem  v regionální politice Erdogana. "Je ještě příliš brzy na to říci, zda to bude zlomovým bodem pro válku v Sýrii, ale pro Turecko určitě," zdůrazňuje Dorothée Schmidová a připomíná jak Ankara v únoru oznámila, že je připravena společně s Rijádem na pozemní vojenské operace. Ozbrojený vpád na syrské území demonstruje "autonomii" Turecka v NATO, ale "nějakým způsobem Ankara dostala i zelenou od Američanů." Ale k této operaci bylo také zapotřebí souhlasu  Moskvy, která ovládá syrské nebe, zejména na severu země, vysvětluje Schmidová.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/expertka-ankara-se-stava-tajnym-vazalem-moskvy/

 

VIDEO: Ruská armáda vyvrátila závěry holandských vyšetřovatelů o zkáze letu MH 17. Ukrajina nechce vydat svá data a má zřejmě krev na rukou! [CZ Titulky]. Ruské ministerstvo obrany odtajnilo a uveřejnilo radarová data z vojenského radaru Rostovské oblasti z osudného dne. Kyjev nic takového neudělal, protože prý taková data nemá, neboť v osudný den byl primární radar pro Luhanskou oblast vypnutý kvůli shořené pojistce. Kvůli této výmluvě se na ruském internetu spustila satirická kampaň o tom, jak Ukrajina je státem, ani ne tak na baterky, jako spíš na pojistky. Pokud vypadne pojistka a přestane vám fungovat primární radar nad částí území, v každé jiné zemi by to způsobilo katastrofu a zhroucení letového provozu. Ne tak na Ukrajině. Tam je možné úplně všechno. Dokonce se na alternativě spekuluje, že Ukrajinci si vypnuli radar úmyslně, aby nebyl důkaz pro pozdější vyšetřování. Na ruském radaru není totiž žádná přilétávající raketa k letadlu vidět. To napomáhá teorii o výbuchu nálože na palubě anebo v zavazadlovém prostoru. Letadlo se náhle zřítilo. Ruská armáda ale nemá z Rostova radarový dosah na západ od místa katastrofy, takže nelze říct, jestli raketa neletěla v letové stopě letadla ze západu. Jenže to by ji museli vypálit Ukrajinci, ne povstalci na východě. A to by Ukrajinci museli poskytnout svá radarová data.

Snímky z amerického satelitu smí vidět jen 6 vyšetřovatelů. Nikdo jiný! Ukrajina je v procesu divokého rozkrádáni jako v ČR v 90. Letech.

Podrobně: http://aeronet.cz/news/video-ruska-armada-vyvratila-zavery-holandskych-vysetrovatelu-o-zkaze-letu-mh-17-ukrajina-nechce-vydat-sva-data-a-ma-zrejme-krev-na-rukou-cz-titulky/

 

Z Vídně: V debatě s Van der Bellenem zůstala i moderátorka „zelená“. I když teď nám bylo umožněno sledovat na ČT americké prezidentské klání a o ničem jiném se nemluví, neměli bychom také zapomínat, že žijeme ve střední Evropě a je dobré vědět i co se děje u našich sousedů.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/z-vidne-v-debate-s-van-der-bellenem-zustala-i-moderatorka-zelena/

 

Skandál: Barroso bere peníze od EU i s průšvihem s Golden Sachs! Bývalý předseda Evropské komise José Manuel Barroso, který se stal obžalovaným v etickém skandálu, začal dle „systému včasného přístupu" dostávat penzi ve výši 7000 eur měsíčně z rozpočtu EU.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/skandal-barroso-bere-penize-od-eu-i-s-prusvihem-s-golden-sachs/

 

Příliš odvážné reformy. Renzi bojuje o přežití i budoucnost Itálie. Premiér Itálie Matteo Renzi má už jen dva měsíce na to, aby přesvědčil Italy, že musí v klíčovém referendu podpořit jeho reformu ústavy. Nebude to snadný úkol. Tábor odpůrců reformy, která by měla výrazně osekat velikost i pravomoci italského Senátu, sílí. Do čela populistického Hnutí pěti hvězd se opět vrací jeho zakladatel, komik Beppe Grillo. Premiérovi a jeho levicové Demokratické straně škodí hlavně pokračující migrační krize. Každý den se u břehů země vylodí několik stovek běženců. Některá města, včetně bohatého Milána, jejich příliv nezvládají a rychle jim dochází ubytovací kapacity. Problémy mají také banky. Nejhůř je na tom nejstarší banka světa, Monte dei Paschi di Siena. Ta bude kvůli velkému množství nesplácených úvěrů brzy potřebovat finanční injekci. Všechny potíže ubírají Renzimu politické body.

Podrobně: http://zahranicni.ihned.cz/c1-65456190-prilis-odvazne-reformy-renzi-bojuje-o-preziti-i-budoucnost-italie

 

YLE: Finové potvrdili „tajné" testy v případě MH 17. Finské orgány potvrdily skutečnost spolupráce s Nizozemskem při vyšetřování katastrofy malajského Boeingu v Donbasu, uvedl deník YLE.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/yle-finove-potvrdili-tajne-testy-v-pripade-mh-17/

 

Co to na nás zase zkoušíte. Kreml i MGIMO se smějí Západu za dnešní nařčení, že za pád MH17 může Rusko. Tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov prohlásil, že „zveřejněné údaje z ruských radiolokačních stanic jasně dokazují, že raketa, která mohla způsobit pád malajského Boeingu, byla vystřelena z oblasti, která se v té době nenacházela pod kontrolou ukrajinských separatistů, informuje server Rosijskaja Gazeta.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Co-to-na-nas-zase-zkousite-Kreml-i-MGIMO-se-smeji-Zapadu-za-dnesni-narceni-ze-za-pad-MH17-muze-Rusko-455788

 

První prezidentskou debatu vyhrál s přehledem Donald Trump. Přesto západní mainstream cituje „prefabrikovaný“ průzkum CNN o vítězství Hillary! Důkazy jsou zdrcující! Průzkum totiž televize CNN autorizovala pro agenturu Reuters více než 40 minut před koncem debaty. Průzkum byl už v té chvíli hotový a předplatitelé tzv. Premium channel Reuters dostali přístup k průzkumu před skončením debaty. Nehorázný podvod, ale karavana jede dál, nic se neděje. Překvapuje to někoho? Televize CNN si nechala průzkum dopředu „prefabrikovat“ a ten proběhl tak, že dotaz průzkumu, který zněl „Kdo podle vás vyhrál dnešní debatu?“, byl položen skupině respondentů, kde bylo zastoupeno 41% Demokratů, ale jen 26% Republikánů a 33% nezávislých. Ano, čtete správně. Ne, zrak vás nešálí. Informaci přinesl server Infowars.

CNN si udělala průzkum, aby jí vyšel ve prospěch Hillary. V USA je voličský elektorát velmi polarizovaný, takže Republikáni a Demokraté mají dlouhodobě zastoupení v orgánech půl napůl, rozdíly jsou pouze v jednotkách procent. Nezávislí v USA nezastupují tradičně více, než 10% a obvykle je počet nezávislých mezi 3 až 7%, takže průzkumové agentury, pokud chtějí zachytit stav volebních preferencí, musí pokládat dotazy tzv. reprezentativnímu vzorku, který je namíchaný podle percentuálního zastoupení Republikánů, Demokratů a ostatních, mezi které patří nezávislí spolu s dalšími malými stranami, které nehrají v USA roli. Jenže co udělala CNN? Průzkumovou otázku položila dvojnásobnému počtu Demokratů a téměř o 300% nafouknutému počtu nezávislých! V USA není 33% nezávislých ani omylem, v prezidentských volbách se nezávislí pohybují okolo zmíněných 3 až 7% všech voličů. Správné rozložení reprezentativního vzorku mělo být 47% příznivců republikánů, 45% příznivců demokratů a 8% nezávislých. To je rozložení sil v USA dnes. Americká média napříč zemí hlásí výhru Trumpa, svět ale cituje CNN.

Podrobně: http://aeronet.cz/news/prvni-prezidentskou-debatu-vyhral-s-prehledem-donald-trump-presto-zapadni-mainstream-cituje-prefabrikovany-pruzkum-cnn-o-vitezstvi-hillary-dukazy-jsou-zdrcujici/

 

WSJ: Rusko a Čína hodily výzvu americké vojenské převaze ve vzduchu. Rusko a Čína vynakládají spoustu peněz na vytvoření nové vojenské techniky, háží výzvu USA a evropským spojencům, a to především ve vzduchu a urychlují nové zbrojní závody, píše The Wall Street Journal. „Nejnaléhavější výzvou pro US Air Force se stal vznik rovnocenných sil soupeřů, s pokročilými vojenskými kapacitami, které nejsou horší než naše možnosti," cituje vydání slova náčelníka štábu amerického letectva, generála Davida Goldfeina. V příštích několika letech mohou Moskva a Peking předvést nové vzorky  v letectví a protivzdušné raketové obranné technologie, uvedly noviny. Modernizační práce se provádí v době, kdy Rusko a Čína demonstrují svou sílu v horkých oblastech Středního východu a v Jihočínském moři, kvůli čemuž západní vojenští stratégové začínají aktivně usilovat o konstrukci nové generace bojových letounů.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/wsj-rusko-a-cina-hodily-vyzvu-americke-vojenske-prevaze-ve-vzduchu/

 

Turecko odmítá spolupracovat s Kurdy při dobývání syrské Rakky. Ankara - Spolupráce Turecka s milicemi syrských Kurdů YPG v případě dobývání města Rakka z rukou bojovníků organizace Islámský stát (IS) by mohla ohrozit budoucnost Sýrie. Uvedl to dnes turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Milice podle něj také stále nesplnily daný slib a nestáhly se z města Manbidž za řeku Eufrat.

Podrobně: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/turecko-odmita-spolupracovat-s-kurdy-pri-dobyvani-syrske-rakky/1397491

 

Demonstranti proti „škrtací politice“ ochromili Brusel! Podle odborové organizace se desítky tisíc lidí účastní v Bruselu celostátní demonstraci proti tvrdé úsporné politice uplatňované belgickou vládou. Protestují zejména proti ztrátě kupní síly, snižování počtu pracovních míst ve veřejném sektoru, rostoucím účtům za služby (např. DPH na elektřinu z 6% na 21%), prodloužení pracovního dne a zvýšení věku odchodu do důchodu na 67 let. Celkově odbory odmítají tezi o zavádění větší "flexibility" pracovních míst, neboť jde, podle nich, jen o usnadnění zaměstnavatelům propouštět zaměstnance. Naopak požadují programy na udržitelná pracovní místa.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/demonstranti-proti-skrtaci-politice-ochromili-brusel/

 

Zeman-Fico-Orbán na Rhodosu: O čem budou jednat? Mezitím se ukazuje, že tlak na země střední Evropy (pokrývající zhruba prostor bývalého Rakouska-Uherska) je koordinovaný a je veden přímo z centra globální degenerující globální moci prostřednictvím jejích figurek. Mám na mysli:

1. Bezprecedentní vystoupení Obamy "proti zdem" v OSN, který "zapomněl", že naprosto největší, nejvyšší a života nejnebezpečnější je protiuprchlická zeď v USA. A to z Mexika přicházejí jen ti, co chtějí respektovat americké zákony a pracovat. Úplně jiní migranti, než jaké nám chce vnutit. Obamovo brojení proti zdi má stejný cíl jako destabilizace Libye, o kterou se zasloužila před časem Clintonová. Vytvořit podmínky pro použití organizovaných migračních vln tak, aby instituce zemí EU nezvládaly nápor a podlehly v úsilí o integraci uprchlíků na základě dodržování zákonů zemí EU.

2. Součástí tohoto koordinovaného tlaku je i nehoráznost, se kterou přišla britská premiérka Theresa Mayová. Navrhla "vytvoriť nový fond – Emerging Countries Joint Support Resettlement Fund, ktorý bude fungovať za podpory OSN. Fond sa bude zaoberať presídlením utečencov z problémových regiónov do ďalších bezpečnejších krajín, vrátane krajín centrálnej a východnej Európy. Pre začiatok do tohto fondu Veľká Británia vloží 2,5 milióna libier... Spojené štáty podporili plán vytvorenia britského fondu a prisľúbili, že tiež vytvoria podobný fond a pre začiatok doňho investujú 11 miliónov dolárov."

3. A za naprostou šílenost lze považovat toto: "Paul Romer, nový hlavní ekonom vlivné Světové banky představil cestu, jak by se Švédsko mohlo bez větších problémů a finančních nákladů vypořádat s velkým počtem migrantů. Země by podle něj mohla vytvořit stát ve státě. "Chtělo by to miliony lidí, kteří by se o sebe postarali, a nebude to nic stát... Je důležité, aby tato volná zóna byla považována za nezávislou, tedy s vlastními zákony a pravidly, a nikoli za součást Švédska. Mj. "volná zóna by byla od zbytku země oddělená zdí bez zdi?! – To máme dobré hlavní ekonomy. Ti, kteří by tam žili, by neměli být švédští občané, ale měli by žít své životy zcela odděleně od zbytku společnosti," vysvětloval možné řešení migrační krize v severské zemi ekonom."

Podrobně: http://radimvalencik.pise.cz/3866-zeman-fico-orban-na-rhodosu-o-cem-budou-jednat.html

 

Obama se vyhýbá používání slov „islámský terorismus"! Americký prezident Barack Obama ve středu vysvětlil, proč se vyhýbá frázi „radikální islámský terorismus" ve svých veřejných projevech. „Pokud začnete nazývat členy těchto organizací „islámskými teroristy", tak naši přátelé a spojenci po celém světě to uslyší nějakým způsobem jako, že „islám - to je terorismus". Vyvolá to u nich pocit, že jsou pod útokem," řekl Obama na setkání s vojáky, které odvysílala televize CNN.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/obama-se-vyhyba-pouzivani-slov-islamsky-terorismus/

 

Autor: 
Oddělení pro ideově-politickou práci a komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet