AltInfo 16. 09. 2016

16. 9. 2016

Čermák: Proti všem (prominentům)! Nedávno zemřel  uzbecký prezident I. A. Karimov. Byl také diktátorem, oligarchou, Velkým Uzbekem a osobou s mnoha dalšími predikáty.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/cermak-proti-vsem-prominentum-/

 

The Washington Post: USA zvýšily počet špiónských operací proti Rusku. Americké tajné služby přeorientovaly část svých prostředků sledování teroristů na operace s cílem monitoringu Ruska, přičemž jejich rozsah předstihl ukazatelé z dob studené války, píše o tom The Washington Post s odkazem na americké úřední osoby.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/20160916/3835768/usa-pocet-spionske-operace-rusko.html

 

Český výbor pro vyšetřování neamerické činnosti? I. Článek je volným pokračováním šestidílného seriálu 100 otázek českým mediálním sniperům. Ve dvou částech se zamýšlí nad funkcí a financováním stávajících a nově zřizovaných státních i nestátních organizací, inspirovaných letitou praxí přátelského zahraničí. Jejich cílem je prý zamezit vlivu informační války na státní aparát a nevědomou českou veřejnost, ze strany nezpochybnitelného nepřítele - Ruska. Rešerše porovnává i podvratné prostředky této „říše zla“ s prostředky „demokratického Západu“. I České ministerstvo vnitra sestavuje akční tým, který má monitorovat především ruskou propagandu a zastřešovat snahy ministerstev vnitra, obrany i zahraničí k zamezení vlivu informační války ze strany Ruska i jiných mocností. Inspiruje se prý doporučeními z přátelského zahraničí /viz. výše/. Zvažte, zdali by dosud bezejmennému týmu neslušel název Český výbor pro vyšetřování neamerické činnosti. Podle ministra vnitra /Mc?/ Chovance, by měl tým cca 30 lidí sledovat manipulace prokremelských médií i aktivity na internetu a sociálních sítích. Rozpočet několika dalších desítek milionů zpočátku postačí. Nebude totiž prý brát práci stovkám pracovníků BIS, NBÚ a Vojenského zpravodajství disponujícími společně rozpočtem přes 3,5 miliardy, ani dalším službám získávajících podobné informace, ale bude jejich supervizorem a zejména má naučit úředníky lépe informace sdílet a rychleji upozorňovat na rizika dezinformací /zde se nepochybně zhodnotí zkušenosti pana ministra, získané 9 měsíčním studiem na právnické fakultě v Plzni/. Své přidává i ministr zahraničí Zaorálek. „Chceme být odolní. Jsme si vědomi demokratických hodnot, k nimž se hlásíme, a nechceme si je nechat rozmazávat.“

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/cesky-vybor-pro-vysetrovani-neamericke.html

 

Bakala má svůj "atomový kufřík". Chrání ho před útoky politiků a konkurence. Firma Luxury Brand Management (LBM) Zdeňka Bakaly se podle páteční MF Dnes potýká s velkými problémy. Známý podnikatel chtěl vydělat na obchodu s luxusem, jenže se mu to moc nedaří. Na vině je úbytek ruských a čínských turistů v Praze. Obchodů s luxusem by se proto rád zbavil. Odmítá však prodat svůj „atomový kufřík“ (nakladatelství Ekonomia).

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bakala-ma-svuj-atomovy-kufrik-Chrani-ho-pred-utoky-politiku-a-konkurence-453971

 

Právník žádá politiky: Neblafujte, lidé nejsou hloupí! Krajské volby se nám blíží mílovými kroky. Právník Petr Kolman sepsal v souvislosti s nimi krátkou úvahu pro páteční MF Dnes, ve které politiky žádá, aby neobelhávali voliče a neslibovali něco, co z krajské úrovně stejně nemohou příliš ovlivnit. Předvolební kampaň před krajskými volbami v Česku běží na plné obrátky. Politici v ní slibují leccos. A právě to je podle právníka Petra Kolmana problém, protože jde mnohdy o sliby, které jsou na krajské úrovni nesplnitelné. Z regionální úrovně např. nelze vyřešit migrační krizi, takže pokud někdo na billboardech slibuje, že coby krajský zastupitel, nebo dokonce hejtman zastaví migranty, jemně řečeno, neříká pravdu. Totéž lze říci u rušení televizních poplatků pro seniory. Ani tady toho krajští politici mnoho nezmohou.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pravnik-zada-politiky-Neblafujte-lide-nejsou-hloupi-453977

 

Z Babišových novin přiletěl šťouchanec předně do ČSSD. Týká se krajů. Kraje vydávají desítky milionů korun na svou propagaci. Před volbami navíc tyto výdaje výrazně narůstají. Podle páteční MF Dnes se tak z peněz všech občanů platí reklamní kampaně nejednoho stávajícího hejtmana. Sluší se dodat, že ve většině krajů dnes vládne ČSSD, zatímco deník patří předsedovi ANO Andreji Babišovi.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Z-Babisovych-novin-priletel-stouchanec-predne-do-CSSD-Tyka-se-kraju-453956

 

Kdo obsadil místo Čechů na ruském trhu? Neustále se snižuje český export do Ruska. Za 7 měsíců tohoto roku klesly dodávky do RF o 12 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2015. A proud opačným směrem – z Ruska do Česka – „propadl“ o 40 %. Svědčí o tom právě uveřejněné údaje Českého statistického úřadu. Je možné změnit negativní trend a kdo dnes zaujal místo Čechů na ruském trhu?

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20160915/3835076/kdo-misto-cesi-rusky-trh.html

 

Prezident Zeman: Stejně jako vy šílím a každý se vymlouvá. Opozice je nutná - aby ti, kdo chladnou, příliš nezpychli. Projev prezidenta republiky při setkání se členy Zastupitelstva Pardubického kraje, vybranými starosty obcí a zástupci příspěvkových organizací Pardubického kraje: jestliže přijíždím do Pardubického kraje opět po roce, je mojí povinností jednak odpovědět na otázky, které mi byly předloženy minulý rok, a jednak se seznámit i s problémy, které přetrvávají. Panu hejtmanovi předám, po spolupráci s panem ministrem Ťokem, odpovědi na tři otázky, které se týkají dopravní infrastruktury, protože mě pan hejtman neustále bombardoval dálnicí D35 minulý rok, tak mu předám podrobný popis investičních akcí v této oblasti na území Pardubického kraje včetně harmonogramu a včetně rozpočtu, který je, 27 miliard korun. A kromě toho je tady železniční dopravní infrastruktura, konkrétně uzel Česká Třebová, 6 miliard, a uzel Pardubice, 3,5 miliardy. Takže, to je první věc, kterou jsem, ve spolupráci s ministrem dopravy, splnil.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Prezident-Zeman-Stejne-jako-vy-silim-a-kazdy-se-vymlouva-Opozice-je-nutna-aby-ti-kdo-chladnou-prilis-nezpychli-453940

 

Čermák: Proti všem (prominentům)! Nedávno zemřel  uzbecký prezident I. A. Karimov. Byl také diktátorem, oligarchou, Velkým Uzbekem a osobou s mnoha dalšími predikáty.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/cermak-proti-vsem-prominentum-/

 

Zeman „koncertoval“ na plném náměstí: Blbečky komentovat nebudu. A jsem přívržencem této konspirační teorie. REPORTÁŽ. Kolem dvou tisíc lidí nalákal prezident Miloš Zeman na náměstí v Poličce na Svitavsku. Druhý den jeho návštěvy Pardubického kraje ho přišlo „navštívit“ i několik červenokaretníků, kteří ale hlavě státu otázky položit nechtěli a odešli. „Ty blbečky komentovat nebudu,“ odvětil k tomu prezident jednomu z občanů Poličky. Dostalo se ale také na vážnější témata. „Žádný zákon, který by zakazoval hanobení státních symbolů, u nás neexistuje. Existoval už za první republiky, ale byl zrušen někdy počátkem 90. let,“ potvrdil prezident informaci tazatelky. Následovala otázka týkající se migrační krize a neschopnosti evropských elit ji úspěšně řešit. „Domnívám se, že to, že EU nedokázala chránit svoje vnější hranice, není způsobeno nějakou konspirací nebo spiknutím, ale je to způsobeno neschopností současných vedoucích představitelů Evropské unie. Hloupost by možná měla být považována za trestný čin, ale zatím tomu tak není,“ zněla odpověď hlavy státu. „Naopak jsem přívržencem jiné konspirační teorie, kterou ovšem potvrdili vedoucí představitelé umírněných arabských zemí, které jsem v poslední době navštívil a které jsem několikrát citoval. Ti tvrdí, že muslimskou invazi do Evropy organizuje tzv. Muslimské bratrstvo, což je střechová organizace všech muslimských teroristických organizací. Jako argument tito arabští státníci uvádějí jednak deklaraci Muslimského bratrstva o ovládnutí celého světa a pak údajná fakta, že šéf Tálibánu je člen Muslimského bratrstva, šéf al-Káidy je člen Muslimského bratrstva a dokonce doktor al-Bagdádí, šéf Islámského státu, je údajně člen Muslimského bratrstva. Já nejsem člen Muslimského bratrstva, takže jenom vycházím z informací, které jsem dostal od korunního prince Spojených arabských emirátů, jordánského krále Abdalláha a marockého ministra zahraničí, protože u všech informací tohoto typu je vždy zapotřebí uvádět informační zdroj,“ rozvedl Zeman podrobněji.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-koncertoval-na-plnem-namesti-Blbecky-komentovat-nebudu-A-jsem-privrzencem-teto-konspiracni-teorie-453934

 

Filozof: Děsivé. Čiré zlo. Jde o naše bytí, či nebytí. Politici bez mrknutí oka obětují občany muslimům a zdivočelým imigrantům, kteří nás tu vraždí. Magoři... ROZHOVOR. Podle klasického filozofa Jiřího Fuchse je problém islamizace Evropy srovnatelný s rozsáhlým válečným konfliktem, neboť v něm už jde o bytí a nebytí Evropanů a jejich civilizace. Oblíbené floskule o mírumilovném islámu jsou dle něj nepravdivé, argument „umírněných muslimů“ mimo mísu a apely na milosrdenství či solidaritu s „uprchlíky“ eticky zmatené a mravně nezodpovědné. Politici bez mrknutí obětují spoluobčany, kteří je volili. Perspektiva islamizace Evropy je tedy děsivá a vládne nám bruselská totalita. Zabývám se v ní problémem islamizace Evropy, který je srovnatelný s rozsáhlým válečným konfliktem. Neboť v něm už jde o bytí a nebytí Evropanů a jejich civilizace. Proto by měla být islamizace hlavním tématem evropské politiky. Lidem zdravého rozumu je to více méně jasné. Ale jako na potvoru to tak nevidí zrovna ti, kdo mají v humanitních oborech, v kultuře, v politice či v médiích formálně navrch a vliv. Elity jsou, bohužel, zaslepené ideologií radikálního pseudohumanismu a na „hodnoty“ jím produkované jsou nesmírně pyšné. Proto je kniha z velké části polemikou s jejich argumenty. Ty mají podpořit obraz muslimských migrantů jako „uprchlíků“ v řadě jiných, jejichž agresivní náboženství má prý právo na svobodu jako každé jiné. V knize si všímám proimigračních sofismat našich „pokrokových osobností“, která vyvolávají pochybnosti nejen o jejich myšlenkové úrovni. Za úplně nejhorší pak považuju morální selhání intelektuálů a politiků, kteří islamizaci buď fanaticky prosazují, nebo při ní – ať ze zbabělosti, či z kariérních důvodů – snaživě asistují. To vše v módu principiálně prolhané politické korektnosti, která dělá z bílých obětí při sebemenším nesouhlasu rasisty. Nikdy jsem o postmoderních elitách neměl iluze, ale to, co dnes provádějí, je bez nadsázky čiré zlo. Občané se pak udiveně ptají: Co hrozného provedli, že na ně politici uvalili citelné ohrožení majetků, svobody, zdraví, společenské soudržnosti a životů? Kdo dal politikům právo, aby jim od základu přeorali životy? Kde vzali kompetenci k tomu, aby všem vnucovali svou morálku a svůj až příliš originální systém hodnot? Proč občany urážejí pokřivenou spravedlností dvojího metru, když ve jménu multikulti ideálů a proti zdravému rozumu chrání zdivočelé migranty a všemožně pacifikují protestující domorodce? Když se při definování totality vyhneme běžným omylům empiriků, můžeme zodpovědně identifikovat vládnoucí ideologii kulturních marxistů jako totalitní a bruselskou politiku, která ji tak vehementně realizuje, jako rovněž totalitní. Nárok neomarxistů na omnipotenci při ovládání lidských životů, v destrukci přirozené mravnosti i patent na zásadní převýchovu lidstva je patrný ve všech variantách jejich ideologie: politická korektnost povyšuje ideologickou lež na normu; agenda lidských práv v režii zdivočelých aktivistů pervertuje skutečná lidská práva k nepoznání; multikulturalismus ničí národy, genderismus rodiny a juvenilní justice, která krade rodičům jejich děti, v nich šíří zoufalství. To vše ve jménu údajně vyšší spravedlnosti pro „utlačované“. Co chcete víc?

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Filozof-Desive-Cire-zlo-Jde-o-nase-byti-ci-nebyti-Politici-bez-mrknuti-oka-obetuji-obcany-muslimum-a-zdivocelym-imigrantum-kteri-nas-tu-vrazdi-Magori-453836

 

Média oznámila, že EU chce Londýn donutit, aby se Brexitu vzdal. Vedoucí představitelé EU jsou toho názoru, že Velká Británie se může vzdát vystoupení z Unie v případě, že jednání o této otázce budou tvrdší, píše The Daily Telegraph.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160916/3837197/media-oznameni-EU-Brexit.html

 

Islamizace České republiky běží na plné obrátky. Sedmnáct důkazů z pera advokátky Samkové. Advokátka Klára Samková varuje, že v České republice běží na plné obrátky islamizace země. Tomu, kdo o tom pochybuje, předložila hned 17 bodů, které to podle právničky prokazují. „Vznik a aktivity tzv. multikulturních (tedy proislámských) ‚neziskovek‘, jejich zdroje financování z podivných norských, islandských apod. fondů, ve kterých jsou široce zastoupeny muslimské země, vzbuzují otázky, komu vlastně slouží,“ píše Samková hned v prvním bodu na serveru zrcadleni.cz. V masmédiích jsou prý navíc prezentovány ty nejmírnější teze z Koránu, byť existují jiné a novější výklady, které jsou ostřejší a umírněný výklad popírají. Pokud na tyto skutečnosti někdo poukazuje, dostane se mu hysterické odpovědi faktických zastánců islámu. Pokračuje výstavba islámských center či muslimských knihoven, a to často bez stavebních povolení. Proč? Aby zde mohli být zradikalizováni umírnění muslimové. Tato zařízení jsou pak navíc podivně financována. „Tlak na umožnění průniku islámu do škol, a tím i indoktrinace našich dětí. O křesťanskou výchovu dětí se ministerstvo školství nestará, o islámskou ano! Ministerstvo školství tak zcela vědomě ignoruje fakt, že ČR je sekulární stát. Děje se tak prostřednictvím následujících nástrojů: 1. Podivný projekt zavlečení islámu do škol: Islám očima školáka, zaštítěný mj. i ambasádou USA. To, že ambasáda USA svou činností porušuje Vídeňskou úmluvu o diplomatických vztazích, protože zasahuje do vnitrostátního vývoje a činnosti hostitelské země, je českým ministerstvem zahraničních věcí zcela ignorováno. 2. Vytvoření funkce „multikulturního poradce: na základních školách. 3. Nabídka islámských nadací o přednášení o islámu na základních a středních školách, což je ze strany MŠMT podporováno! 4. Spor o šátky ve školách, do kterého zasáhla ombudsmanka Šabatová na straně islámu, proti pravomocem českých ředitelů škol,“ pokračuje ve výkladu dalších bodů Samková. Ve prospěch svého tvrzení Samková také připomíná, že halal porážky dostaly výjimku ze zákona a je činěn tlak na to, aby mohli vnitřní rodinné spory muslimové řešit v rámci práva šaría. Vedle toho stojí požadavek muslimů na přítomnost imámů v armádě a ve věznicích. Nemluvě o turecké snaze vyvolat stíhání Samkové v Česku. Naproti tomu média cenzurují zprávy o zločinech migrantů. Mlčí se prý také o dětských sňatcích muslimů v Evropě. Stejně tak se podle Samkové příliš mlčí o tom, co musejí vytrpět v islámské kultuře ženy.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Islamizace-Ceske-republiky-bezi-na-plne-obratky-Sedmnact-dukazu-z-pera-advokatky-Samkove-453933

 

Prohnilí jsou všichni. Za jeden z největších úspěchů ČSSD a.s. v jejím boji s Agrofertem a.s. se dá považovat způsob, jakým se jí povedlo přesvědčit mnoho analytiků, novinářů, ambasád a neziskovek, že je jedna zločinecká organizace lepší než ta druhá.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/prohnili-jsou-vsichni.html

 

Děsivé scény muslimského vraždění ovcí už i u nás. Středověcí barbaři zkoumají terén. Vědí, že jsme blbečkové a strpíme to, promlouvají senátoři. „Středověk.“ Bývalý předseda Agrární komory, senátor Jan Veleba reaguje na zabíjení 79 ovcí ve východním Štýrsku při rituální porážce a případ z Břeclavska, kam se měli muslimové z Rakouska vydat se stejným cílem. „Islám bude postupovat. Případ z Břeclavska potvrzuje, že zkoumají terén,“ myslí si Veleba. Senátor Jaroslav Doubrava přidal také své vysvětlení: „To je přeci logické, protože vědí, že jsme takoví blbečkové, že před tím zavřeme oči a strpíme to.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Desive-sceny-muslimskeho-vrazdeni-ovci-uz-i-u-nas-Stredoveci-barbari-zkoumaji-teren-Vedi-ze-jsme-blbeckove-a-strpime-to-promlouvaji-senatori-453883

 

Trápny záver Medziparlamentnej konferencie o spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politike EÚ - Ako v segregovanej osade. Záver konferencie nečakane poznačil nemeckým zástupcom koordinovaný, agresívny útok “zástupcov Stredomoria” na slovenské vedenie konferencie a krajiny V4. Počas priebehu konferencie bolo čoraz viac vidieť emotívne požiadavky poslancov z južných krajín na iniciovanie okamžitého spustenia procesu prerozdeľovania migrantov do všetkých krajín EÚ. Požadovali aj zavedenie prísnych sankcií voči “neposlušným” štátom EÚ.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/trapny-zaver-medziparlamentnej.html

 

BKA: V Evropě se infiltrovali teroristi díky Merkelové otevřeným hranicím. Spolkový kriminální úřad (BKA) otevřeně přiznává, že podle současných poznatků ISIS / DAESH vytvořila teroristické sítě díky nekontrolovanému přílivu uprchlíků a vyslala teroristy do Evropy a Německa. Prezident Úřadu na ochranu ústavy Hans-Georg Maassen přiznává, že nyní přicházejí z ISIS / DAESH dobře vybavení pachatelé. Různé skupiny pachatelů jsou ve „spících“ buňkách.  Kromě toho i nadále vystupují jako "uprchlíci". Další teroristi jsou stále na cestě do Německa, tam je již nyní téměř 10.000 saláfistů.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/bka-v-evrope-se-infiltrovali-teroristi-diky-merkelove-otevrenym-hranicim/

 

Mocný muž EU zaútočil z novin na Orbána a přidal velké varování před Trumpem. Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz poskytl rozhovor německému týdeníku Spiegel. Schulz neskrývá své znepokojení ze současného vývoje EU a velmi kriticky se vyjadřuje k možnému vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách. Za nejvážnější problémy označuje Schulz brexit, nezaměstnanost mladých Evropanů, pomalý ekonomický růst a také údajné „renacionalizační“ snahy polské a maďarské vlády. „Skutečně stojíme na historické křižovatce. Stále roste počet lidí, kteří napadají vývoj Evropské unie v posledních desetiletích. Přejí si návrat k národním státům a mně současná situace připomíná meziválečné období minulého století. Nemůžeme dovolit, aby tito démoni opět ožili.“ „Pokud by Trump v listopadu uspěl, byl by to problém nejenom pro Evropskou unii, ale pro celý svět. On nemá potřebné znalosti k tomu, aby mohl usednout v Bílém domě. Prezidentská funkce vyžaduje nejvyšší míru zodpovědnosti. Obávám se navíc, že může inspirovat i další své následovníky na evropském kontinentu. Také proto doufám, že nakonec v amerických prezidentských volbách zvítězí demokratická kandidátka Hillary Clintonová.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/mocny-muz-eu-zautocil-z-novin-na-orbana-a-pridal-velke-varovani-pred-trumpem-453942

 

Stratfor: Rusko i USA spěchají, Obama chce po sobě zanechat odkaz. Podle analytiků Stratfor má Rusko poslední dny na to, aby se s Obamovou administrativou dohodlo o Sýrii a Ukrajině.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/stratfor-rusko-i-usa-spechaji-obama-chce-po-sobe-zanechat-odkaz/

 

Neprojevil mi respekt! Uprchlík vysvětloval, proč napadl zaměstnance ubytovny. Německá spisovatelka Katja Schneidtová se snaží pomáhat uprchlíkům, jak se dá. Ale za rok 2015 dorazilo do Německa přes milion běženců a autorka má obavy z toho, že se tato situace nedá zvládnout. Její slova přináší páteční MF Dnes. Ukazuje se prý zkrátka, že islám do Německa nepatří; a pokud kancléřka Angela Merkelová tvrdí něco jiného, je podle spisovatelky naivní.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Neprojevil-mi-respekt-Uprchlik-vysvetloval-proc-napadl-zamestnance-ubytovny-453961

 

MMF shledal Ukrajinu svědomitým dlužníkem Ruska. Mezinárodní měnový fond (MMF) uznal Ukrajinu svědomitou stranou na jednáních s Ruskem o dluhu ve výši tří miliard dolarů. Prohlásil to úřední zástupce MMF Jerry Rice, informuje Interfax.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/byznys/20160916/3836823/mmf-ukrajina-dluznik-rusko.html

 

Dopisy z Vídně: Švejkovat dokážou i v Rakousku. Není to tak dlouho co proběhla u našich sousedů v Rakousku předvolební  diskuse mezi  Alexandrem Van der Bellenem a Norbertem Hoferem.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/dopisy-z-vidne-svejkovat-dokazou-i-v-rakousku/

 

Americká inflace podpoří holubice z Fedu. Včerejší data z americké ekonomiky zklamala a dále tak snížila pravděpodobnost zvyšování sazeb na zasedání Fedu v příštím týdnu.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/americka-inflace-podpori-holubice-z-fedu/

 

The Washington Post: USA zvýšily počet špiónských operací proti Rusku. Americké tajné služby přeorientovaly část svých prostředků sledování teroristů na operace s cílem monitoringu Ruska, přičemž jejich rozsah předstihl ukazatelé z dob studené války, píše o tom The Washington Post s odkazem na americké úřední osoby.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/20160916/3835768/usa-pocet-spionske-operace-rusko.html

 

V Kongresu USA navrhují nové sankce proti RF kvůli hackerům. Někteří američtí kongresmani jsou toho názoru, že Barack Obama by si měl „promyslet“ nové sankce proti Rusku kvůli útokům hackerů, za nimiž stojí podle jejich názoru Moskva, píše The Washington Post.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160916/3837400/Kongres-USA-navrh-nove-sankce-proti-RF-hackeri.html

 

Ukrajina informovala o problémech s financováním „zdi“ na hranici s Ruskem. Ukrajinská státní pohraniční služba informovala o problémech s financováním stavby komplexu obranných objektů na hranici s RF.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160915/3836142/ukrajina-problemy-financovani-stena-rusko.html

 

USA si vlezly do postele s Al-Káidou, varuje historik. Je nadále těžké vyjednávat o mírovém urovnání v Sýrii, jelikož mnoho aktérů na Blízkém východě cítí, že Spojené státy zajímá pouze odstranění režimu Bašára Asada. V rozhovoru pro server rt.com to tvrdí americký historik Gerard Horne, který přednáší na Houstonské univerzitě. "Je ironické, že jen čtyřiadvacet hodin po slavnostních aktech ve Washingtonu, New Yorku a Pensylvánii k patnáctému výročí útoků Al-Káidy na Spojené státy můžeme obrazně říct, že Spojené státy jsou v posteli se syrskými silami napojenými na Al-Káidu," odpovídá historik.

Podrobně: http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/168529-usa-si-vlezly-do-postele-s-al-kaidou-varuje-historik/

 

V Pentagonu pochybují, že Rusko bude dodržovat dohodu o Sýrii. Ministerstvo obrany USA i nadále neví, do jaké míry je Rusko připraveno dodržovat dosaženou dohodu o urovnání v Sýrii, prohlásil tiskový tajemník Pentagonu Peter Cook.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160916/3837270/Pentagon-Rusko-dohoda-Syrie.html

 

Američani se pořád usmívají – jako roboti. Sociální role zdvořilosti není v Rusku nijak velká. Jedním z typických projevů tohoto veřejného nedostatku se v naší zemi staly služby, poskytované bez vlídnosti. Podle obecně panujícího názoru jsou za nejméně se usmívající obyvatele Ruska považováni Moskvané. Z ankety provedené společností ROMIR Monitoring vyplývá, že 88% Rusů vyčítá Moskvanům hrubost a nezdvořilost. Hrubost a lhostejnost personálu morálně škodí zákazníkům a finančně poškozuje firmy.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7024-americani-se-porad-usmivaji-jako-roboti.htm

 

Farádž z Islámského státu: Porážky se nebojíme. Máme tajnou smlouvu s Tureckem. "Islámský stát bude vzkvétat i po porážce v Sýrii a Iráku. Navíc má tajnou dohodu s Tureckem.“ Britskému deníku Independent to řekl 30letý bojovník skupiny ze severovýchodní Sýrie, který se představil jako Farádž a s nímž autor článku mluvil prostřednictvím mobilní aplikace. Za nejzajímavější považuje Independent Farádžovy informace o vztazích Islámského státu s Tureckem. Když do Sýrie 24. srpna poprvé vjely turecké tanky a povstalci podporovaní Ankarou začali obsazovat Džarábulus, zdálo se, že Islámský stát o jejich příchodu ví. Vůbec se nepokoušel proti nim bojovat – na rozdíl od urputné obrany města Manbidž, kde džihádisté ztratili až tisíc mužů. Při dobývání Džarábulusu se říkalo, že Islámský stát město bez boje opustil, ale Farádž má jinou verzi – podle něj jeho druhové vůbec neodešli, jen si oholili vousy a zůstali, kde byli. 

Podrobně: http://www.rozhlas.cz/zpravy/svet/_zprava/faradz-z-islamskeho-statu-porazky-se-nebojime-mame-tajnou-smlouvu-s-tureckem--1650169

 

Řídí EU, doma se zpíjí do němoty? Juncker čelí tvrdé kritice kvůli alkoholismu. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker čelí tvrdému obvinění z alkoholismu. Podle serveru The Telegraph sice veškerá obvinění popírá, v průběhu rozhovoru s francouzským portálem Liberation ale údajně vypil čtyři sklenky šampaňského. A jeho pití se už rozebírá i na nejvyšších místech.

Podrobně: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/168546-ridi-eu-doma-se-zpiji-do-nemoty-juncker-celi-tvrde-kritice-kvuli-alkoholismu/

 

Bude Sáif Islam Kaddáfí tváří budoucí Libye? Je možné, že se nástupce diktátora, kterého Západ svrhl i za cenu následné ropné a migrační krize, vrací do centra dění. Složitý pavouk mocenských nebo klanových vztahů v libyjském konfliktu nicméně doplňuje ještě třetí strana. Sáif Islam Kaddáfí. Syn zavražděného libyjského vůdce, absolvent prestižní London School of Economics byl vždy považován za zcela přirozeného Muammarova nástupce. Když jej v roce 2011 obžaloval tribunál v Haagu, britský The Guardian poznamenal, že Sáif Islam „býval magnetem pro britské politiky, bankéře a podnikatele, kteří chtěli obchodovat s ropnou Libyí, ale nikoli v osobě mezinárodního párii, jakým byl jeho otec“. A byl to právě Sáif Islam, kdo tajně vyjednával s generalitou Pentagonu o kapitulaci svého otce a uchování funkční Libye, než si Hillary Clintonová prosadila totální destrukci státu.

Podrobně: http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22764-bude-saif-islam-kaddafi-tvai-budouci-libye

 

Někdo by se měl zamyslet: Generální štáb RF označil hlavní směr ruské armády. V současné době je prioritou jihozápadní směr, řekl náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil RF armádní generál Valerij Gerasimov, takže vojska zde rozmístěná dostávají nejnovější zbraně jako první. Při shrnutí výsledků strategického velitelsko-štábního cvičení Kavkaz-2016 Valerij Gerasimov novinářům sdělil: "Černomořská flotila RF je schopná zničit potenciálního nepřítele, aniž by mu umožnila vyjet z místa jeho dislokace. K tomuto účelu dnes disponujeme vším: rozvědkou, která odhaluje cíle na vzdálenost až 500 kilometrů, prostředky ničení.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/nekdo-by-se-mel-zamyslet-generalni-stab.html

 

Autor: 
Oddělení pro komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet