AltInfo 11. 08. 2016

11. 8. 2016

Brožuru „Právní stát, ne šaria“ si už objednalo sto tisíc čtenářů. Německá občanská iniciativa „Přímá demokracie“  vydala brožuru  „Právní stát, ne šaria“, kterou si za necelé tři týdny objednalo více než sto tisíc zájemců. "Šaría již má mnohem větší dopad, než tomu mnozí dnes věří. Šaría vytváří prakticky stát ve státě," píše se v recenzi.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/brozuru-pravni-stat-ne-saria-si-uz-objednalo-sto-tisic-ctenaru/

 

Vesti: Udavačská móda vrací Ukrajinu do roku 1937! Stále častěji se na Ukrajině objevují webové stránky, kam můžete posílat bezpečnostní službě svá udání, a brzy se také plánuje odměňovat informátory. Ukrajina se stále více uchyluje k praxi udávání. Vesti napsaly, že jedna za druhou se objevují stránky, „kde můžete kňučet o druhých", jejichž chování se nezdá být v pořádku. A dokonce budou brzy informátoři placeni. Odborníci ale varují: móda udavačství je reakci na nestabilitu v zemi a snahy mnoha lidí takovým způsobem získat peněžní odměnu mohou vrátit zemi do roku 1937 (období stalinského teroru – pozn.  red.).

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/vesti-udavacska-moda-vraci-ukrajinu-do-roku-1937/

 

NI: Může americký raketový systém TOW zničit T-14 Armatu? Americký časopis National Interest modeloval hypotetický útok amerického těžkého protitankového raketového systému BGM-71 Tow proti nejnovějšímu ruskému tanku T-14 Armata.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/ni-muze-americky-raketovy-system-tow-znicit-t-14-armatu/

 

Express: Turecko hrozí vystoupením z NATO – bude to chyba aliance! Turecko může „zvažovat vystoupení z NATO" v případě, že mu aliance neposkytne větší podporu, prohlásil turecký ministr zahraničí Mevlut Çavuşoğlu. Zároveň zdůraznil, že pokud aliance ztratí Turecko, důvodem bude chyba NATO, ne sblížení Turecka s Ruskem, Čínou a Středním východě, napsal The Daily Express.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/express-turecko-hrozi-vystoupenim-z-nato-bude-to-chyba-aliance/

 

Putin obvinil Kyjev z rozdúchavania terorizmu a vyhlásil, že v tejto situácii rokovania v Normandskom formáte nemajú zmysel. Včera ruská Federálna bezpečnostná služba informovala o zadržaní skupiny ukrajinských diverzantov na Kryme a o zabránení teroristickým činom, ktoré boli naplánované. Na margo týchto udalostí reagoval aj ruský prezident Vladimír Putin. Ruské média uvádzajú, že ukrajinskí teroristi plánovali vykonať teroristické činy na Kryme za účelom poškodenia infraštruktúry polostrova. Vymenovali niekoľko konkrétnych podnikov, ktoré vraj mali byť vyhodené do vzduchu – ako aj diaľnica Jalta – Simferopoľ a to práve vtedy, keď sa po nej budú premiestňovať dopravné prostriedky štátnych organizácií a vedúcich predstaviteľov Krymu. Novinári prízvukujú, že tieto akcie boli naplánované už dávnejšie. Kyjev všetky podobné obvinenia odmieta, aj keď niektoré ukrajinské média potvrdili fakty uvedené ruskou FSB a dokonca prízvukovali, že je to začiatok vojny proti Rusku.

Podrobně: http://www.hlavnespravy.sk/putin-obvinil-kyjev-z-rozduchavania-terorizmu-a-vyhlasil-ze-v-tejto-situacii-rokovania-v-normandskom-formate-nemaju-zmysel/818261

 

Nebezpečná hra: Podle Putina se Ukrajina posunula do teroru! Ruský prezident Vladimir Putin ostře reagoval na pokus teroristických útoků na Krymu  skupinami sabotérů, které údajně připravilo ministerstvo obrany Ukrajiny. Porošenko to nazval Putinovou „fantazií“. Putin označil incident za „velmi nebezpečnou hru" a „hloupý a trestný čin" na Krymu s tím, že Ukrajina místo toho, aby  hledala mírové řešení, se posunula do praxe teroru. Podle Putina však při incidentech zahynuli dva ruští vojáci a že „Rusko před tím nebude zavírat oči“. Rovněž uvedl, že vidí souvislost s pokusem o atentát na vůdce samozvané republiky LLR Igora Plotnického.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/nebezpecna-hra-podle-putina-se-ukrajina-posunula-do-teroru/

 

Erdogan dal USA ultimatum: Buď Turecko nebo Güllen! Ankara podezřívá opozičního islámského kazatele Fethullaha Güllena, který od roku 1999 žije ve Spojených státech, z organizace pokusu o vojenský převrat v zemi a staví věc takto: buď on nebo my.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/erdogan-dal-usa-ultimatum-bud-turecko-nebo-gullen/

 

Syrské letectvo zničilo kolony s posilami teroristů na jihu Aleppa. Letadla syrského letectva zničila několik kolon teroristů, kteří se pokusili dopravit posily a munici teroristům do obvodu Ramuse na jihu Aleppa, oznámil agentuře RIA Novosti zdroj v městské domobraně.

Podrobně: http://cz.sputniknews.com/svet/20160810/3690840/syrske-letectvo-teroriste-jih-aleppo.html

 

Rusko vyhlásilo každodenní tříhodinové příměří v Aleppu, aby mohly projet humanitární konvoje.

Podrobně: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-vyhlasilo-kazdodenni-trihodinove-primeri-v-aleppu-aby/r~22a06c9a5f4911e682380025900fea04/

 

WP: americké speciální jednotky pomáhají libyjským vojskům v boji s IS. Speciální jednotky USA poskytují přímou podporu vojskům, která bojují v Libyi s bojovníky radikálního uskupení Islámský stát (IS, v Rusku zakázán), poskytují jim výzvědné údaje a koordinují letecké útoky, píše list The Washington Post s odvoláním na americké a libyjské úředníky.

Podrobně: http://cz.sputniknews.com/svet/20160810/3690025/americke-jednotky-libyjska-vojska-is.html

 

Tvrdá slova z Maďarska: Migrační krize neskončí, posílíme ostrahu hranic. Maďarsko plánuje posílit ostrahu svých jižních hranic o dalších 3000 policistů. Jde o reakci na nelegální migrační tlaky, které se podle mluvčího vlády zřejmě stanou trvalým jevem.
Podrobně: http://globe24.cz/svet/11585-tvrda-slova-z-madarska-migracni-krize-neskonci-posilime-ostrahu-hranic

Klaus rázně varuje před elitami. Pak odpověděl na otázku, jestli jsme hloupí. Někdejší prezident Václav Klaus netají to, že není se současnou situací v Evropě spokojen – a to ať už jde o EU obecně či řešení uprchlické krize. Co se ještě musí stát, aby lidé v Evropě i u nás konečně otevřeli oči a začali tuto věc brát vážně? Mě to trošku deprimuje, říká v reakci na nedávnou sérii teroristických útoků. Politici si podle něj myslí, že jsou lidé hloupí a že jim na vše skočí. „Oni si ve svém multikulturalistickém blouznění opravdu přejí vytvořit novou Evropu a nového evropského člověka. A toho z nás, starých Evropanů, prostě nevytesají, nevykřešou. A proto si asi musejí myslet, že je dobře, že přijdou noví lidé, které budou otesávat, obrušovat a uhlazovat k obrazu svému a k obrazu jejich vidění Evropy," myslí si Klaus.
Podrobně: http://globe24.cz/domov/11498-klaus-razne-varuje-pred-elitami-pak-odpovedel-na-otazku-jestli-jsme-hloupi

 

Erdogan hájí čistky ostrými slovy: Němci po sjednocení dělali větší. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan hájí personální čistky ve své zemi. Přirovnal je k propouštění východních Němců po sjednocení obou německých států v roce 1990.
Podrobně: http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/165155-erdogan-haji-cistky-ostrymi-slovy-nemci-po-sjednoceni-delali-vetsi/

Washingtonské fiasko: Turecko se přiklání k Moskvě. Turecko opouští atlantický systém. Důvod lze hledat v přestálém puči a váha tohoto důvodu je větší, než je jen váha prezidenta Erdogana. NATO se tak ocitlo ve stavu paniky, protože jde o pohyb, podobající se pohybu zemských desek. Ten pohyb ovlivní turecko-syrské vztahy, turecko-čínské vztahy, turecko-ruské vztahy a turecko-iránské vztahy. Svět se zkrátka výrazně změní.

Podrobně: http://www.nwoo.org/2016/08/10/washingtonske-fiasko-turecko-se-priklani-k-moskve/

 

Zkušený pozorovatel Ukrajiny prozradil, co se v zemi děje, proč o tom média příliš neinformují i co provádí ukrajinská armáda na východu. ROZHOVOR Za Janukoviče bylo zlatě, říká se prý dnes na Ukrajině. Hloupost, fašismus, mafiánské metody řízení státu. Taková je podle bývalého pozorovatele na východě země Romana Blaška dnešní Ukrajina. Ukázkou je podle něj populista a kašpar, bývalý gruzínský prezident, nyní první muž Oděsy, Michail Saakašvili, který řídí oblast hlavně pro zájmy Spojených států. Blaško v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz dále popisuje tragikomickou situaci Savčenkové a hodnotí mírové pochody do Kyjeva, které organizovala pravoslavná promoskevská církev, které naše média neuznala za zmínku. Dostává se i k zaměstnávání Ukrajinců u nás, což je podle něj pro nadnárodní kapitál velmi efektivní, ale naopak pro naše občany danajský dar.

Kromě mnohého jiného uvádí, že „pro nadnárodní kapitál je rozumné a hlavně ziskově efektivní nabízet stovky a tisíce míst pro Ukrajince u nás, i když v ČR máme ještě ne úplně zanedbatelnou nezaměstnanost. Navíc to má spoustu dalších výhod. Když vyhodíte z práce Ukrajince, hledá jinou práci a nebojuje přes odbory za změnu těchto systémových antisociálních podmínek. Prostě současné vykořisťování pracovní síly v přímém přenosu. Pro růst reálné mzdy u nás je to špatně, neboť pracovník z Ukrajiny, kde bydlení je na úrovni jedné osminy, či šestiny toho co u nás, tak tento pracovník bude ochoten pracovat za méně než náš občan. Životní náklady Čechů jsou podstatně vyšší. A co se týká Čechů, kteří nemají zájem o určitou práci, jež je nabízena právě těmto Ukrajincům, kteří musí pracovat daleko od domova a od svých blízkých... Není pravda, že by ji nechtěli, ale ti lidé prostě nejsou, jelikož byla zrušena celá řada středních učňovských učilišť a hlavně odborných oborů, ve kterých jsme kralovali. Teď se ukazuje, že likvidace těchto učilišť, byl záměr vyplývající z vlivu nadnárodního kapitálu. Pokud skutečně nechtějí tuto práci, tak je hluboce reálně podhodnocena. Pro zajímavost, značná řada obyčejných lidí na Ukrajině dnes prohlašuje, že za Janukoviče bylo zlatě. Všichni jsou unavení a chtějí konflikt na východě Ukrajiny co nejdříve ukončit, pokud nejsou do něho přímo zainteresováni a nebo zfanatizováni.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zkuseny-pozorovatel-Ukrajiny-prozradil-co-se-v-zemi-deje-proc-o-tom-media-prilis-neinformuji-i-co-provadi-ukrajinska-armada-na-vychodu-448478

 

Brusel prý vydírá Británii. A ochotně se k tomu přidala i česká vláda. Britský deník The Express tvrdí, že některé členské státy EU chtějí vydírat Velkou Británii. Německo, Portugalsko a také ČR prý požadují po britské vládě, aby přijímala uprchlíky, jinak nebude mít přístup ke společnému trhu. Francie hodlá ve svém vydírání podle britského deníku zajít ještě dál. „V případě, že Velká Británie neumožní občanům členských států EU svobodně překračovat své hranice, neměly by podle Francouzů britské banky a další finanční instituce působit v Evropě,“ píše The Express s tím, že pouze Dánsko, Rakousko a Bulharsko sdílí obavy Velké Británie z neomezené migrace a poukazuje na slib britské premiérky Theresy Mayové, která slíbila omezit příliv migrantů z eurozóny.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Brusel-pry-vydira-Britanii-A-ochotne-se-k-tomu-pridala-i-ceska-vlada-448536

 

Už i ve Švýcarsku mají z muslimů těžkou hlavu. Jde o desetileté holčičky. Ačkoli je Švýcarsko na rozdíl od většiny svých sousedů považováno za příklad země, kde funguje integrace přistěhovalců obstojně, také zde řeší vážné problémy. V posledních měsících v zemi „sýrů a hodinek“ prudce narůstá počet vynucených sňatků nezletilých. Vynucené sňatky ve Švýcarsku již od roku 2005 pečlivě monitoruje organizace Zwangsheirat, která byla založena na podporu obětí vynucených sňatků. V letošním roce se jí doposud podařilo odhalit 119 případů, z nichž 26 se týkalo obětí mladších šestnácti let. Výjimkou však prý nebyly ani případy, kdy se jednalo o desetileté děti. Jak uvádí server The Local, aktuální čísla jsou nejvyšší za dobu, kdy Zwangsheirat tyto případy sleduje. V uplynulých deseti letech bylo přitom zjištěno jen pět vynucených sňatků u osob mladších šestnácti let.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uz-i-ve-Svycarsku-maji-z-muslimu-tezkou-hlavu-Jde-o-desetilete-holcicky-448446

 

"To není islám, ale hnuslám!" Na Primě bude dusno. Muslim a jeho odpůrci u jednoho stolu. V neděli odpoledne bude TV Prima dávat poslední díl v rámci speciální edice pořadu Prostřeno: Poslední večeře. V něm se opět sejde parta, která vařila loni v září a dostala se do konfliktu s Egypťanem Abdelem kvůli jeho víře. Ochutnávku z pikantního speciálu přináší Blesk.cz. „Prostě jsou to věci, které mi přijdou hnusné. Ať už je to vztah k malým holčičkám, k tomu, že chlap může zabít jiného chlapa a vzít si jeho ženu do otroctví a ukrást mu jeho majetek a je to správný podle té víry, tak je to prostě hnusné. A tak mě prostě napadlo, že tomu budu říkat hnuslám,“ dodal na kameru Aleš.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-To-neni-islam-ale-hnuslam-Na-Prime-bude-dusno-Muslim-a-jeho-odpurci-u-jednoho-stolu-448491

 

Německá rodina opustila svoji zemi kvůli uprchlíkům. A teď se podržte, kde požádala o azyl. Historie nezná příliš případů, kdy občané Německa dobrovolně emigrovali do Ruska. Jednou z výjimek jsou Andre a Carola Griesbachovi, kteří se vydali začít nový život v Moskvě i se svými dvěma dcerami a čtyřmi vnoučaty. Jako hlavní důvod uvádí rodina skutečnost, že v Německu již není bezpečno. Ruským úřadům ve své žádosti sdělili, že v Německu vládne diktatura, ve které není možné vychovávat děti. Cestu do 2300 kilometrů vzdálené Moskvy absolvovali ve svém obytném automobilu značky Volkswagen. V Rusku již tráví mnoho měsíců, ale zatím jim úřady přidělily pouze ubytovací prostory v malém motelu u lesa mimo hlavní město Ruska.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemecka-rodina-opustila-svoji-zemi-kvuli-uprchlikum-A-ted-se-podrzte-kde-pozadala-o-azyl-448430

 

Tady bude někdo platit. Řecko předložilo Německu účet za druhou světovou válku. 278,7 miliardy eur je částka, kterou by mělo Řecko požadovat po Německu jako náhrady z doby 2. světové války. Na této částce se po 2,5 letech práce shodl řecký parlamentní výbor, který k celé záležitosti vypracoval zprávu. Informoval o tom server Prvnizpravy.cz. Poslanci, kteří zprávu vypracovali, požadují po řecké vládě, aby uplatnila své nároky. Autoři zprávy doporučují nejprve diplomatickou cestu, ale v případě potřeby se i obrátit na soud. Je to poprvé, co poslanci oficiálně požadují po Německu odškodnění. Otázka válečných reparací z let 1941–1944 z doby nacistické okupace Řecka není stále vyřešena. Říšská banka si v době okupace Řecka půjčila z řecké národní banky peníze v hodnotě asi 12 miliard dolarů a tento dluh, podobně jako reparace nebyl nikdy splacen.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-bude-nekdo-platit-Recko-predlozilo-Nemecku-ucet-za-druhou-svetovou-valku-448552

 

Ruský prezident a britská premiérka se brzy sejdou. Chtějí zlepšit vzájemné vztahy. Na uskutečnění setkání v nejbližší době se dohodli ruský prezident Vladimir Putin a britská premiérka Theresa Mayová. S odvoláním na Kreml o tom informovaly České noviny.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusky-prezident-a-britska-premierka-se-brzy-sejdou-Chteji-zlepsit-vzajemne-vztahy-448563

 

Role Turecka v NATO se snížila. Chová se nespojenecky. Expert odhaduje, co vše teď může kolem Ankary propuknout. POLITOLOGOVÉ Politolog Tomáš Šmíd z Masarykovy univerzity je přesvědčen, že vláda Angely Merkelové učiní všechno pro to, aby minimalizovala dopady roztržky s Tureckem ohledně víz a dohody o migraci. Západ ale v postoji k Turecku není jednotný a navíc budou hrát svoji roli nadcházející volby prezidenta v USA a ve Francii, Německo zase čekají parlamentní volby.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Role-Turecka-v-NATO-se-snizila-Chova-se-nespojenecky-Expert-odhaduje-co-vse-ted-muze-kolem-Ankary-propuknout-447838

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet