AltInfo 10. 08. 2016

10. 8. 2016

Gestapo Amerika. Ředitel FBI James Comey dostal Hillary z háčku, ale chce na něj dostat vás. Tvrdě tlačí na přístup k veškeré vaší internetové aktivitě bez soudního příkazu. Comey, který by dokonale zapadl do Hillaryno Gestapa, říká kongresu, že Spojené státy nebudou v bezpečí, dokud nebude FBI vědět, kdy se každý Američan připojí na internet, komu posílá e-maily a od koho je dostává, a dokud nebude znát každou internetovou stránku, kterou nějaký Američan navštívil. Jinými slovy, Comey chce anulovat čtvrtý dodatek americké ústavy a zcela zrušit vaše právo na soukromí.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/08/6989-gestapo-amerika.htm

 

Tereza Spencerová - Vysoká hra o milionové Allepo. Rusko do banku „vzájemně přijatelných řešení“ – v naději na následné možné ukončení války v Sýrii prostřednictvím jednání - vhodilo více než milionové Aleppo. „Pohřbena“ je podle všeho turecká podpora Daeši, z níž Ankara dlouho tyla a nyní toho lituje; v Petrohradu Putin s Erdoganem Sýrii věnovali speciální jednání, k nimž přizvali náčelníka ruského generálního štábu a šéfa turecké tajné služby, přičemž Putin konstatoval, že sblížení dosud protichůdných názorů je „možné“, protože společným zájmem je „řešení syrské krize“. Není sice zatím zřejmé, na čem se obě strany dohodly, nicméně do procesu byly zapojeny i tajné služby s výměnou informací, které pomohou s hledáním „vzájemně přijatelného řešení“. Ruská média v uplynulém týdnu zničehonic přestala informovat o bojích u Aleppa a komentáře naznačovaly, že osvobození obklíčených a džihádem stále ovládaných východních čtvrtí města by sice přineslo vojenské vítězství, ale současně by zničilo možnost rozdělit se o řešení války s USA, byť o skutečném partnerství s Washingtonem prý nemůže být řeč, jak zaznívá současně z obou stran. Do budoucna by prý totiž z ruského pohledu osvobození Aleppa a likvidace jejich džihádistů Spojeným státům – i s ohledem na avízovaný postup Hillary Clintonové - nabídlo jen další argument k pokračování syrské války. Ze Sýrie by se tak stal ruský Vietnam a celý region by jen propadal do dalšího chaosu a nestability.

Podrobně: http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22581-vysoka-hra-o-milionove-aleppo-

 

Bitva o Aleppo aneb staligradský kotel prozápadních teroristů. Autor: Václav Umlauf Jenže Západu bojujícímu v Aleppu s terorismem vznikl zásadní problém typu kotle u Děbalceva na Ukrajině. V kotli zůstaly uzavřeny i desítky západních vojenských poradců a žoldnéřů bojujících s terorismem a s teroristy. Jejich úlohou byla převážně logistická pomoc a navádění palby, protože dostávali koordináty k palbě od US-flotily kotvící v Středozemním moři. Aspoň to tvrdí Írán. Teroristé hlásí, že prorazili obklíčení u bývalé vojenské akademie Aleppa a drží oblast Ramousseh. Asadovci hlásí, že drží kontrolu nad silnicí a že uzamčení kotle trvá. Obojí je pravda, jak vidíte na mapě. Civilisté (asi milión) jsou ovšem uzamčeni v ostatních enklávách Aleppa, kde slouží teroristům jako živé štíty. Jistě se brzy dočkáme, že je bude Jaíš al-Islam přepravovat v klecích na klíčová místa, kde bojují jejich teroristé. Ztráty teroristů při průlomu jsou obrovské. A někdo by se konečně měl zeptat české vlády, armády a Zaorálkova zamini, proč se na videích ze zabavených skladů teroristů ukazuje tolik zbraní s českými návody.

Podrobně: http://news.e-republika.cz/article3673-Bitva-o-Aleppo-aneb-staligradsky-kotel-prozapadnich-teroristů

Co je skutečným cílem amerického bombardování v Sýrii? V posledních týdnech stoupá v Sýrii intenzita bombardování. Pokud ruské VKS ničí zaryté teroristy, vyčlenily čtyři koridory pro evakuaci civilního obyvatelstva a jeden koridor pro odchod "umírněných" se zbraněmi, pak letadla koalice, vedené Spojenými státy, zasazují údery na domy a civilní infrastrukturu na území, hypoteticky kontrolovaném DAEŠ. Velitel koalice americký generálporučík John Hestermann nazval současné americké bombardování Sýrie "nejpřesněji a nejdisciplinovanější kampaní v historii letecké války." Oponuje mu vedoucí projektu Airwars project Chris Woods: "Důraz, který generál akcentoval v souvislosti s přesností leteckých úderů, neodpovídá údajům na zemi." Tento problém má však ještě další aspekt. Je možné, že ničení škol, nemocnic a další infrastruktury je skutečný cíl "protiteroristické koalice."

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/08/co-je-skutecnym-cilem-americkeho.html

 

Spalte burky! Syrské ženy slavily na ulicích osvobození od ISIS. Jak Syrské demokratické síly převzaly kontrolu nad jednou z pevností ISIS, městem Manbij, vyšly ženy do ulic a začaly pálit své burky.

Podrobně: http://www.securitymagazin.cz/zpravy/spalte-burky-syrske-zeny-slavily-na-ulicich-osvobozeni-od-isis-1404052115.html

 

Putin: Chce-li Bulharsko Jižní proud, my chceme železobetonové záruky! V Moskvě vědí o připravenosti Bulharska obnovit rozhovory o projektu „Jižní proud“ („South Stream"), avšak Rusko potřebuje záruky právní povahy.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/putin-chce-li-bulharsko-jizni-proud-my-chceme-zelezobetonove-zaruky/

 

Erik Best: Proč Haška a ne Chovance? Možná jsme Milanu Chovancovi křivdili. Možná byla koupě jeho luxusního bytu v Plzni v pořádku a jeho vyhýbavé a nekonzistentní odpovědi na otázky týkající se ceny byly zapříčiněny chvilkovou nemotorností. Píše ve své glose Erik Best.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/erik-best-proc-haska-a-ne-chovance/

 

ŠOK: Bývalý náměstek šéfa CIA vyzval k „zabíjení Rusů" v Sýrii! Bývalý náměstek šéfa CIA Michael Morell v rozhovoru pro televizní stanice CBS News uvedl, že k vyřešení konfliktu v Sýrii by měli být „skrytě" zabíjeni Rusové a Íránci.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/sok-byvaly-namestek-sefa-cia-vyzval-k-zabijeni-rusu-v-syrii/

 

WikiLeaks: Nová PR strategie Clintonové je namířená proti Moskvě. Kampaň Clintonové vyvinula novou PR strategii. Všechny budoucí korupční odhalení o ní jsou dílem Ruska,“ píše se v zprávě zveřejněné WikiLeaks na Twitteru.

Podrobně: http://m.euronovinky.cz/zpravy/politika/wikileaks-nova-pr-strategie-clintonove-je-namirena-proti-moskve/

 

GW: Pojedou-li do Polska, budou nyní ruské tanky potřebovat vízum! Jednostranným přerušením režimu malého pohraničního styku s Ruskem se polské orgány těší nadějí, že tak zachrání zemi před invazí a neocitnou se v pozici Gruzie a Ukrajiny, napsal polský... 

Podrobně: http://m.euronovinky.cz/zpravy/politika/gw-pojedou-li-do-polska-budou-nyni-ruske-tanky-potrebovat-vizum/

 

V. Filip - Proč se zaměstnanci strachují o mzdy? Smutný osud nesmyslné privatizace v České republice se opět vyostřil na kauze OKD. Odpovědní se snaží dávat od skutečných řešení ruce pryč a obchází ho, jako by se nic nestalo.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/sloupky/proc-se-zamestnanci-strachuji-o-mzdy/

 

Trump: Japonci se mohou dál dívat na své TV a my budeme za ně bojovat. Donald Trump dále zhodnotil možnou aktivitu amerických spojenců, ani vojenský vztah s Japonskem není podle něj pro USA ideální.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/trump-japonci-se-mohou-dal-divat-na-sve-tv-a-my-budeme-za-ne-bojovat/

 

Čínští hackeři zaútočili na počítače a servery "čínských nepřátel". Probíhající spor o Jihočínské moře se zřejmě v poslední době přelil do kyberprostoru. Údajně čínští hackeři zaútočili na vládní a soukromý sektor zemí spojených s aktivitami v Jihočínském moři.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/cinsti-hackeri-zautocili-na-pocitace-a-servery-cinskych-nepratel/

 

Západ to po schůzce Putina s Erdoganem už nikdy nebude mít tak snadné. Toto všechno se změní. Včera se v Petrohradu poprvé po mnoha měsících setkali ruský prezident Vladimir Putin a jeho turecký protějšek Recep Erdogan. Podle analytiků a médií má jejich setkání strategické, ekonomické i ryze pragmatické příčiny. Americký deník The New York Times připouští, že setkání obou politiků vyvolalo na Západě nejistotu a znepokojení. Už jenom proto, že Turecko je součástí NATO a má zásadní význam pro úsilí Evropy zastavit migrační vlnu směřující na evropský kontinent. Dalším důvodem jsou také napjaté vztahy Washingtonu s Ankarou. „Antiamerikanismus je v Turecku na vzestupu a Erdogana navíc rozčílila neochota Obamy vydat vůdce hnutí Gulen, které je obviňováno z organizace puče.“

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zapad-to-po-schuzce-Putina-s-Erdoganem-uz-nikdy-nebude-mit-tak-snadne-Toto-vsechno-se-zmeni-448407

 

Senátor Valenta: Prošustrované miliony. EU poslala do ČR 727 milionů Kč na migrační politiku. Peníze putovaly na nejrůznější projekty a neziskové organizace, které se věnují zvládání migrační kole. Nejvyšší kontrolní úřad však teď zjistil, že ministerští úředníci vlastně ani neví, komu stovky milionů vlastně konkrétně pomohly.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Senator-Valenta-Prosustrovane-miliony-448383