Demonstrace k výročí 20. let České republiky v NATO

11. 3. 2019
nato, výročí, 20 let, pryč z nato

 

V souvislosti s nadcházejícím 20. výročím zatažení České republiky do Severoatlantického paktu NATO pořádají občanské iniciativy protestní shromáždění proti NATO a proti politice válek a agresí.

Místo: Klárov, Malá Strana, Praha

Datum: 12. 03. 2019

Organizátoři a hosté: Lenka Procházková (Nezávislá média), Vladimíra Vítová (České mírové fórum), Milan Krajča (KSČM), Karel Růžička (Alternativa zdola), Eva Novotná (Ne Základnám), Josef Skála (KSČM), Jiří Bureš (Vojáci proti válce), Milan Neubert (Strana demokratického socialismu), Petr Pick (kandidát do Evropského parlamentu), Ivan David (Nová republika a rovněž kandidát do Evropského parlamentu).

 

Podobný protest proběhne také v Ostravě od 15.30 hod. (Ostrava - Poruba, Hlavní třída, u kruhového objezdu).

 

KV KSČM Praha tyto akce podporuje. Jedním z pílířů programu KSČM je odpor proti porušování mezinárodního práva a agresivním válkám. NATO považuje KSČM za relikt studené války, jenž měl zaniknout soplu s Varšavskou smlouvou. KSČM je pro vystoupení ČR z agresivního, útočného uskupení NATO. 20 let zkušeností se společenstvím Severoatlantické smlouvy považujeme za dostatečné poučení pro všechny, že nic než utrpení, bezpráví a násilí toto uskupení nemá v plánu přinést.

Dvacet let stačilo. Chceme mír. Chceme pryč z NATO!

 

Autor: 
KV KSČM Praha
Zdroj: 
České mírové hnutí