Nechceme tady americké válečníky !

29. 5. 2018

Ve dnech 29. a 31. května 2018 projede po dálnici D5 v Plzeňském kraji mohutný konvoj obrněné techniky armády USA, který míří na ruskou státní hranici přes Polsko do Pobaltí.

Konvoj se údajně přesunuje na vojenské cvičení NATO pod názvem Saber Strike 2018.

Po dálnici D5 a dál přes Prahu, Starou Boleslav a Náchod projede asi 400 většinou obrněných vozidel a 1000 vojáků 2. jízdního pluku (2nd Cavalry Regiment), údajně z německého Vilsecku.

Již před cca dvěma týdny však bylo nezávislými medii avizováno, že se v Belgii vylodila velká vojenská jednotka armády USA s mnoha obrněnými vozidly, která se přesune na ruskou státní hranici. Je pravděpodobné, že se jedná o tuto vojenskou jednotku!

Někteří političtí analytici varovně uvádějí, že je to součást přípravy na mohutné vojenské provokace vůči Ruské federaci, které budou kolem Mistrovství světa ve fotbale, které se koná poprvé v Ruské federaci, v 11 městech, v termínu od 14.6.2018 do 15.7.2018.  V době, kdy media všech zemí světa a miliardy lidí po celé planetě budou sedět u televizí a budou mít zaměřenou pozornost na Ruskou federaci a na 21. Mistrovství světa ve fotbale!

Připravují se údajně větší provokace, než které byly při zimní olympiádě v ruském Soči v roce 2014.

Jak známo, USA a jejich západní spojenci v rámci komplexní štvavé kampaně vůči Rusku měly velkou snahu zrušit konání tohoto mistrovství světa v Ruské federaci. Jsme svědky obrovské hysterie vůči všem ruským olympionikům za údajně dopingové skandály i vůči těm, kteří nikdy neměli pozitivní test a těch je naprostá většina. Ruským olympionikům je zakázáno vystupovat na atletických mítincích pod ruskou státní vlajkou.

Imperialistická politika USA a jejich spojenců se neštítila si vzít jako svůj propagandistický a štvavý nástroj vůči Ruské federaci sport a vzít všechny sportovce jako rukojmí.

Česká politická reprezentace, jak známo, je vůči těmto aktivitám imperialistických válečných štváčů v čele s USA servilní! Proto bychom se měli více dívat na ruce našich politiků, co dělají, především „všehoschopné“ ministryně obrany Šlechtové.

Jedna věc jsou nevinné řeči, druhá věc praktické činy, které nejsou v zájmu naší země!

KSČM dlouhodobě upozorňuje na to, že na ruské státní hranici hromadí USA a NATO obrovské obrněné bojové jednotky. Jejich počet je nejvyšší od dob II. světové války a nyní tam míří další 400 obrněných a jiných vozidel armády USA s plnou výzbrojí!

KSČM upozorňuje na to, že hrozí z malého střetnutí vypuknutí velkého válečného konfliktu, který zasáhne i naší republiku a celou Evropu. V tom případě bude hodně mrtvých nevinných lidí a obrovské materiální škody.

To přece není zájem naší republiky a našeho lidu! My chceme žít v míru a Ruská federace nás nijak vojensky neohrožuje!

Naopak, válečné konflikty v Iráku, Libyi, Sýrii vyprovokovaly USA a jejich nejbližší spojenci Velká Británie a Francie. Výsledky těchto válečných konfliktů jsou děsivé. Statisíce mrtvých nevinných lidí. Miliony lidí na útěku ze svých domovů, aby si zachránili holý život. Zničená města a spálená země!

Americký vojenský konvoj se přesune dne 29. května 2018 ve večerních hodinách přes hraniční přechod Rozvadov, dále po trase D5, D0, D1 a D10 do kasáren Stará Boleslav, kde je plánováno přenocování.

Dne 30. května 2018 bude pokračovat od rána po trase D10, D11 a silnici 33 (E67) na hraniční přechod Náchod. Tento blok čítající do 170 vozidel a do 300 osob bude s ohledem na plynulost dopravy rozdělen do 7 proudů vždy se zhruba hodinovým rozestupem.

Druhý blok se přesune ve dnech 31. května večer z Rozvadova a 1. června 2018 v ranních hodinách ze Staré Boleslavi. Uskuteční se po stejné trase a bude rozdělen do 10 proudů.

„Průjezd amerických jednotek přes české území organizovaný velením NATO je stejně jako v minulých letech demonstrací americké vojenské síly na území států, kudy projíždí! Má za úkol zastrašit tamní politiky a obyvatelstvo!

KSČM tuto nesmyslnou a škodlivou politiku, která není v zájmu naší země zásadně odmítá!

Fotogalerie

Autor: 
Mediální komise Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální komise Plzeňského KV KSČM