J. Skáĺa: Osečko

2. 8. 2017

V Osečku na Nymbursku od pátku probíhala nelegální technoparty. Policie vyzývala účastníky k vyklizení prostoru, ti ale odjeli až v neděli. Bývalá moderátorka TV Nova a obyvatelka Osečka R. Pilná napsala, že policie věc totálně nezvládla a jen tupě přihlížela, zatímco mohla zakročit již v pátek, kdy tam ještě technařů nebyly tisíce, nýbrž stovky. Zfetovaní lidé dle ní ohrožovali dopravu, váleli se po okolí, močili na veřejnosti, o hluku ani nemluvě… Bylo podle vás konání Policie ČR v pořádku?

Každá svoboda je legitimní jen v míře, v níž nedupe po jiných legitimních právech. To sice obřadně skloňuje každý liberální švanda, v praxi je však právě on uvaděčkou arogance, kterou si dopřávají různé agresivní menšiny. Jednou rozkradou ekonomické zdroje za statisíce miliard. Jindy vyvádějí nehoráznosti, které vytočily i onu televizní moderátorku. Tuší ta dáma vůbec, jak parádní kouzlo nechtěného nám právě předvedla? Nebyla to snad i televize, v níž působila, kdo se vrhnul jako roj vzteklých vos na kluky ze zásahové jednotky, kteří v podobné situaci, už někdy v polovině minulé dekády, zasáhli tak, jak to od policie žádá zákon? Servilní tolerance ke všemu, co si zamane kdejaký sociopat – horníci v bytech, privatizovaných jako součást OKD, mohou vyprávět – nebo zfetovaný magor, trčí ze samotného oltáře dnešní státní rezóny. Tu tísnivou atmosféru živí právě média, zfetovaná kánony „politické korektnosti“. Má se pak to, co se stalo či vlastně nestalo i v Osečku, vyčítat hlavně tomu, kdo tam velel chlapům uvařeným v černých mundúrech? Anebo politické a mediální inkvizici, které nevadí loupeže miliard za bílého dne, o to víc je však nadržená dělat randál kolem čehokoliv, co se ze strany policie znelíbí nějakému synáčkovi zbohatlíka, který se právě rozhodl zpestřit si život v nakradené bavlnce – „Kudy z nudy“, „Nevaž se, odvaž se“ – směskou extáze a dotěrných decibelů.

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM
Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM