Roman Blaško

kandidát do Senátu ve volebním obvodu č. 21, Praha 5
Věk 51 let
povoláním fotograf
rozvedený, má dva syny, nyní žije a pracuje v Praze

Narodil se v roce 1969 v Moravské Třebové. Má střední odborné stavební vzdělání a vystudoval obor Černobílá výtvarná fotografie na Konzervatoři Ostrava. Pracoval jako výtvarný fotograf na volné noze. Od roku 2001 pracuje v mediální sféře na různých úrovních. V současnosti je fotografem a redaktorem levicového deníku Haló noviny a specializuje se na kulturu, politiku a mezinárodní události.

Také se občansky angažuje v Nadaci Jedličkova Ústavu (NJÚ), kde vede pět let fotoseminář, jehož cílem je nejen výtvarně vzdělávat hendikepované studenty, ale také umožnit těmto lidem se jako fotografové uplatnit v běžném životě. Působí v různých společenských organizacích. Je členem Komunistické strany Československa a Komunistickou stranou Čech a Moravy již déle spolupracuje.

Volební hesla:

Chraňme české zájmy

Praha pro život, ne pro developery

Programové priority kandidáta:

• Praha nesmí být nekoncepčně zahušťována novou výstavbou bez řádného zajištění občanské vybavenosti a zachování zeleně.
  • Praha musí být skvělým místem nejen pro bydlení, ale i pro trávení volného času, relaxaci a sport.
  • Nesmíme dovolit, aby docházelo k přepisování historie, bourání pomníků vítězů a k oslavám fašismu.
  • Komunisté by měli mít šanci bránit zájmy pracujících i v Senátu.

Poslední zmínky kandidáta na webu.KSČM

Osobní kontakty